Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Viedokļi

Pēdējos gados Latviju plosa spēcīgas vētras

© Kaspars Krafts/F64

Ļoti stiprs vējš ir gāzis kokus un norāvis mājām jumtus, kā arī postījis dārzus un parkus. Citviet Latvijā vētru dēļ pat reģistrēti nāves gadījumi, viens no tiem Jūrmalā, kur vecāka gadagājuma sieviete zaudējusi dzīvību krītoša koka dēļ.

Šādi notikumi liek apdomāt, vai šādos laikapstākļos tiešām būtu vēlams iet ārā. Mazo klašu skolēni, piemēram, 1. līdz 5. klases audzēkņi, dodas savās skolas gaitās bez vecāku vai pieaugušo uzraudzības, taču tas var būt ļoti bīstami. Krītošie koki, lidojoši objekti un ekstrēmas temperatūras var novest pie traumām un dažos gadījumos līdz pat letāla iznākuma. Vai tiešām vecākiem, pavadot savus bērnus pa durvīm, būtu jāuztraucas par to, vai bērns atnāks sveiks un vesels? Latvijā vajadzētu pieņemt līdzīgus likumus kā Amerikā. Ekstremālos laikapstākļos skola tiek atcelta, piedāvājot citas alternatīvas, piemēram, uzdevumus un mācību stundas attālināti.

Tas pasargātu bērnus un pusaudžus no traumām un vecākus no liekiem uztraukumiem. Tā kā Latvija ir ziemeļu valsts, minētais ieteikums palīdzētu cilvēkiem nodrošināt drošību.