Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Viedokļi

Rīgas Katoļu ģimnāzijai 30

© Regīna Mūrniece

Pavisam nesen, pašā oktobra sākumā, Rīgas Katoļu ģimnāzija svinēja savu 30 gadu jubileju. Skolas dzimšanas diena tiek atzīmēta katru gadu, bet šoreiz svētki tika aizvadīti īpaši.

Svētki sākās ar Svēto Misi, kuru celebrēja Arhibīskaps Zbigņevs Stankēvičs. Tika turpināta arī pēdējos gados ieviestā tradīcija - Pirmās Svētās Komūnijas saņemšana sākumskolas skolēniem.

Pēc tam Draudzes mājā svētku viesi vēroja skolēnu sagatavoto priekšnesumu. Svētku oficiālo daļu noslēdza apsveikuma runas un svētku kliņģeris.

Regīna Mūrniece

Vakara daļa noritēja neformālā gaisotnē. Viesos sanāca absolventi un skolotāji gan no skolas pirmsākumiem, gan tādi, kuri pabeiguši skolu tikai pirms pāris gadiem. Patīkamu gaisotni radīja dejotāja Lilija Lipore ar dejas izrādi par dzīves ceļu, bet skolas jaunieši ar saviem tekstiem un deju “izstāstīja” savu cīņu starp balto un melno.

Vakara gaitā absolventi dalījās atmiņās un priecājās par satikšanos. Sarunās viņi atklāja sanākušajiem savus skolas laika nedarbus un stāstīja savas dzīves sasniegumus šobrīd. Direktore Anna Jermakoviča kopā ar absolventiem devās nelielā ekskursijā pa skolas veco korpusu - telpām, kurās pirms 30 gadiem noritēja mācību stundas.