Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Viedokļi

Vairāk nekā 100 dolāru zaudējums. Kāpēc tā?

© Ekrānuzņēmums

Sagaidīt Walt Disney Animantion Studios jauno animācijas filmu vienmēr ir aizraujoši. Tas tāpēc, ka ir interesanti redzēt, kādu jaunu stāstu mums parādīs šie radošie cilvēki. Neskaitot tās Disney filmas, kur kompānija paņem kādu no savām vecām animācijas filmām un pārtaisa tās ar labākiem grafikiem (Live-action remake), gandrīz neko nemainot vai mainot kādu aspektu sliktākā virzienā, jaunākās šīs kompānijas filmas ir interesantas, ieskaitot pašu jaunāko jeb "Strange World".

Strange World (Dīvainā Pasaule) ir 2022. gada animācijas filma, kas vēstī par leģendāru pētnieku ģimeni. Tā šajā dīvainajā pasaulē pētīja visādas dīvainas būtnes, bet viņu savstarpējie konflikti draudēja sabojāt viņu jaunāko ekspedīciju. Filmas sižets var šķist vienkāršs, bet no tā iespējams veidot ko interesantu un neaizmirstamu, it sevišķi par pasauli, kurā varoņi dzīvo. Jāgaida 2022. gada nogale, kad filma iznāks.

Nav neviena iemesla, bet nezin kāpēc Walt Disney Animantion Studios šo filmu gandrīz nemaz nereklamēja. Pirmais treileris filmai parādījās atklātībā 2022. gada 6. jūnijā. Līdz šim brīdim (2022. gada 15. decembris) tam ir tikai 3,9 miljonu skatījumu. Tas ir daudz, bet, salīdzinot ar iepriekšējo Disney filmu Encanto, kur pirmajam treilerim ir 45 miljonu skatījumu, tas ir ļoti maz. Iemesls - filmai nebija reklāmas. Neviens neskatījās treileri, jo nezināja, ka tāda filma vispār eksistē. Šī iemesla dēļ pirmajā dienā, pat ja filmas veidošana izmaksāja 135 - 180 miljonus dolāru, tā atguva viem ap 55 miljoniem dolāru. Disney nereklamēja savu filmu, tāpēc zaudēja 80 - 125 miljonus dolārus.

Kādēļ viņi nereklamēja savu filmu, pagaidām ir noslēpums. Pastāv pat vairākas teorijas, kāpēc tā notika, taču tās visas var tikt noraidītas, salīdzinot ar citā, Disney filmām, tāpēc mums atliek vien minēt.