Raida Latvijas (Vienotības) radio pirmā programma!

Šonedēļ Latvijas laikrakstu un interneta portālu lappusēs parādījās ziņa, ka Latvijas Radio esot bijis gadījums, kas aktualizējis jautājumu par žurnālistu partejiskajām simpātijām.

Žurnāliste Eva Lūse pagājušajā ceturtdienā LR rīta raidījumā iekļāvusi ziņu par apvienības TB/LNNK un Visu Latvijai gaidāmo piketu pie Saeimas nama, izceļot Visu Latvijai līdera Raivja Dzintara viedokli. Lai gan šī trīs četru teikumu ziņa nepārsniedza 30 sekunžu ilgumu, piepeši žurnālistu simpātiju jautājums ir tik ļoti aktualizējies, nu tik ļoti, ka anonīmi kļauzotāji internetā jau vaicā: kur skatījās LR vadība, pieņemot darbā šo cilvēku? Pašvaldību vēlēšanās viņa kandidējusi Stopiņu novadā no Visu Latvijai saraksta. Mulsinoši, ka visā Latvijā brēka var izcelties salīdzinoši tik sīciņa gadījuma dēļ, kā ar E. Lūsi, kamēr dienu no dienas, mēnešiem un gadiem no vietas Latvijas Radio ēters tiek piesārņots ar visbrutālāko viena politiskā spēka propagandu. Dažbrīd, klausoties LR pirmo programmu, rodas iespaids, ka raidījumi notiek no Vienotības partijas biroja, vai arī otrādi – ka Vienotība ir pārcēlusies dzīvot uz Latvijas Radio namu un tur pat nakšņo.

LC/LPP, TP, ZZS vai TB/LNNK Latvijas Radio uzmanības lokā nonāk tikai kopā ar šmucspaini, slavenais Sorosa fonda mediju programmu vadītājs Kārlis Streips šīs partijas gāna pēdējiem vārdiem, un tā tad ir tā neitralitāte un ētika. Caurām dienām vietā un nevietā tiek citēti vieni un tie paši korupcijas eksperti un politologi, kas tarkšķ kā šujmašīnas un kam ir viena fiskāla un ideoloģiska izcelsme – Sorosa fonda korporatīvais tīklojums, bijušajai Dienas redaktorei Sarmītei Ēlertei pietuvinātās aprindas. Radio tagad ir Pravdas vietā.

Ja Latvijas Radio būtu privāts kantoris, tad bēdas nebūtu nekādas. Tomēr par šā radio uzturēšanu maksājam mēs visi – nodokļu maksātāji. Nodokļu maksātāji ir arī vēlētāji. Tad kāpēc LC/LPP, TP, ZZS, TB/LNNK, LSDSP, SC vai citas partijas faniem būtu jāmaksā par to, ka Vienotības faniem ir savs radio? Bet Visu Latvijai faniem nu būs zināt, ka viņu līderi R. Dzintaru vispār šajā radio ir aizliegts pieminēt. Varbūt E. Lūsei nebija paskaidrots, kuru partiju drīkst, kuru nedrīkst pieminēt ? Tieši tāpēc viņai tagad ir nepatikšanas. Kas atļauts Jupiteram, nav atļauts vērsim. E. Lūsi kar pie zvana par kabatā atrastu miligramu R. Dzintara kontrabandas, kamēr pa ostas vārtiem iekšā un ārā tiek vesti konteineri ar S. Ēlertes un Paula Raudsepa ideoloģiju. Un nekas. Jebkuru plašsaziņas līdzekli varētu nelietot – laikrakstu var nepirkt, uz portāla var neklikšķināt, radio pogu var izslēgt. Taču ar Latvijas Radio pat tā nevar izdarīt. Raugi, ja Latvijā izcelsies plūdi, pirmais, kas esot jādara – jāieslēdz Latvijas Televīzijas vai Latvijas Radio pirmā programma. Tātad, ja pastāv iespēja ikdienā Vienotības propagandu neklausīties, katastrofas laikā to dzirdēt būs obligāti.

Svarīgākais