Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Viedokļi

Par labu Latviju vai par sātana bībeli?

Nils Sakss kopš 15 gadu vecuma tulkoja un 2008.gada Kristus piedzimšanas svētkos klubā “Melnā piektdiena” prezentēja Antona Laveja “Sātana bībeli”. Šim mērķim N.Sakss izveidoja pat speciālu izdevniecību “Severīns”, piesakot, ka plāno tās paspārnē izdot vēl “savu tēmu” grāmatas par pedofiliju un holokaustu.

Kristiešu denomināciju vadītāji par šo Latvijas sabiedrībai ar “Sātana bībeles” izdošanu nodarīto ļaunumu klusēja un klusē joprojām. Mēmi paliek arī šo denomināciju vadītāju ganāmie locekļi. Es tomēr nespēju palikt mēms un savā blogā uz šo Latvijas kristiešu piesmiešanu reaģēju. Par cēloņiem un sekām arī nācās liecināt.

Apvienības Par Labu Latviju pamatu pamats ir Latvijas Pirmās Partijas kā “mācītāju” partijas parādīšanās uz politiskās skatuves. Šo partiju atbalstīju arī es un mana ģimene. Par tās līderi toreiz kļuva mana dēla krusttēvs mācītājs Ēriks Jēkabsons. Kopā ar LPP reklāmas kampaņas veidotāju Ēriku Stendzenieku strādājām pie reklāmām. Partija sevi pozicionēja kā kristīgu, uz Bībeles morāles pamatotu (LPP dibināta uz Jaunās kristīgās partijas bāzes).

2010.gada 14.jūnijā N.Sakss oficiāli kļuva par politiskās apvienības Par Labu Latviju (PLL) portāla redaktoru. 17.jūnijā pēkšņā nāvē mira šīs apvienības idejas tēvs un, kā izteicās paši apvienības ļaudis, šīs idejas “motors” Georgs Lansmanis.

N.Sakss PLL portāla redaktora slejā raksta: “Šeit būs stingri subjektīvs, reizēm pat neiecietīgs viedoklis – konservatīvs, labēji noskaņots, Vakareiropas vērtībās un katoļticībā (kurai esmu piederīgs kopš divdesmit gadu vecuma) sakņots skatījums uz dzīvi mums apkārt.”

Vai cilvēks, kas atļāvies gandrīz pusi savas dzīves tulkot sātana rakstus, var sevi dēvēt par “katoli”? Atbildes nav, jo Latvijas katoļi klusē. Vai LPP, kas dibināta uz Dieva bībeles pamatvērtībām, var sadzīvot ar Sātana bībeles tulka “radošo” klātbūtni labās Latvijas veidošanā? Arī LPP klusē.

Pat ja N.Saksa dzīvē un dvēselē notikušas intīmas un vien Dievam zināmas metamorfozes Dieva bībeles virzienā, sātana rakstu tulkošana un izdošana tomēr nekļūst par viņa intīmu vai privātu grēku, kad pietiek ar intīmu vai privātu nožēlu. Tas ir smags, publisks un morāls noziegums pret tūkstošiem cilvēku dvēseļu.

Lai arī bieži un sīvi konfliktējām, Ēriku Stendzenieku redzēju kā vienu no saviem nedaudzajiem draugiem. Taču pēc šīs atbildes sapratu, ka viņš PLL shēmā ir gatavs kalpot diviem kungiem – “mācītājpartijas” bibliskajam un N.Saksa sātaniskajā tulkojumā “pagodinātajam”. Ērika atbilde bija šāda: “Ja man jāizvēlas starp Pujata tēzēm un Nila Saksa tēzēm, es simtreiz labāk sevi redzu ar Nilu Saksu, nekā ar Pujatu.”

Vai viss “kristīgums” degradēts līdz nullei? “Mācītājpartijas” pāris ierindā palikušie mācītāji klusē.

Latvijas kristieši! Diviem kungiem kalpot nevar. Kristus sātanu nosaucis par “slepkavu un melu tēvu”.