Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Viedokļi

Krievi nāk un viltus nacionālisms

Intervijā 13. oktobra Neatkarīgajā pazīstamais uzņēmējs Raimonds Gerkens ar lielu nožēlu konstatē, ka Latvijas nacionālais bizness jau ir aizgājis pa skuju taku. Raimonds Gerkens ar rūgtumu tikai nofiksēja situāciju.

Viņš neanalizēja cēloņos un tālākās konsekvences. Tikai – kas ir tas spēks, kas ir sadragāja Latvijas ekonomiku un tagad piebeidz dragāt Latvijas valstiskumu? 1940.–1941. un 1944.– 1945. gadā Latvijas valstiskumu, nacionālo ekonomiku sadragāja PSRS okupācija un tālākās reformas. PSRS iznīcināja jebkādas Latvijas nacionālās ekonomikas paliekas, bet lauksaimniecības zeme tika kolektivizēta un atņemta tās patiesajiem saimniekiem.

Pēdējos 20 gadus Latvijas ļaudis diendienā tiek biedēti ar briesmām, ka kaut kas līdzīgs var atkārtoties un Latviju apdraud Krievija. Pirms katrām vēlēšanām tiek atsākta agresīva propaganda, vainojot Krieviju visos komunistu un latvju kolaboracionistu noziegumos. Lielā mērā visu vēlēšanu rezultātus ietekmē Krievijas faktors. Arī 2010. gada Saeimas vēlēšanas. Lielie Vienotības rezultāti un Visu Latvijai panākumi balstās uz veiksmīgi izspēlētas Krievijas draudu kārts. Vēlētāju iebiedēšanā īpaši izcēlās Latvijas Avīze, kas kļuva par rusofobijas lielāko ruporu un plašu telpu atvēlēja tiem kandidātiem, kas mūs solīja paglābt no Krievijas ietekmes. Īpaši reklamējot nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK kandidātus, kas savā priekšvēlēšanu programmā solīja: "Mēs atcelsim Imigrācijas likumā noteiktos atvieglojumus viltus investoriem." Ar to tika domātas uzturēšanās atļauju garantijas Latvijas nekustamo īpašumu pircējiem. Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK savā priekšvēlēšanu programmā solīja arī : "Konsekventi cīnīsimies par Latvijas attālināšanos no Krievijas ietekmes zonas jeb tā sauktās "krievu pasaules", jo Latvija pieder Rietumu civilizācijai" utt.

Paradoksālā kārtā izrādījās, ka daļa no VL/TB/LNNK solītā jau piepildās, ka jautājums, kam pieder Latvijas zeme, jau ir noskaidrojies.

Tiklīdz vēlēšanas ir noslēgušās un vēlētāji vairs nav jāmuļķo ar viltus lozungiem, var arī publiskot patiesību. 8. oktobrī Latvijas Avīze publicēja datus par tām juridiskajām personām, kam sāk piederēt Latvijas zeme. Pēc Latvijas valsts lielākais zemes īpašnieks ir Norvēģijas kopuzņēmums Foran Real Estate, kuram jau pieder vairāk nekā 49 tūkstoši hektāru latvju zemes. Līdzšinējais gigants – Rīgas pašvaldības uzņēmums SIA Rīgas meži (32 tūkstoši ha) – ir atspiests uz otro vietu. Tālāk cits pēc cita seko uzpircēji, kuru izcelsmes valsts ir Zviedrija, Zviedrija, Zviedrija, Zviedrija, Zviedrija, Zviedrija, un tikai devītajā vietā ir zemes uzpircēji no Dānijas.

Kas visu laiku klaigāja, ka krievi nāk???

Patiesībā – zviedri un norvēģi nāk!

VL/TB/LNNK programmā ierakstītais "jo Latvija pieder Rietumu civilizācijai" jau ir piepildījies. Liela daļa Latvijas zemes Civillikuma izpratnē jau pieder Rietumu civilizācijai. Turklāt nevis kaut kādai abstraktai Rietumu civilizācijai, bet gan ļoti konkrētam šīs civilizācijas atzaram – Zviedrijas, Norvēģijas un Dānijas nekustamo īpašumu uzpircējiem.

Kamēr tā saucamās nacionālās partijas bļāva: "Krievi nāk!", kamēr vēlētāji bailēs no Krievijas dāvāja savas balsis par nacionālajām partijām, tikmēr zviedri izpērk Latviju pa tīro. Prognozes ir vēl skarbākas nekā Raimondam Gerkenam: vēl pāris gadi, un latvieši kļūs zviedru zemes īpašnieku kalpi. Ja es būtu zemes uzpircējs no Zviedrijas, es noteikti finansētu tos, kas bļauj "krievi nāk". Kamēr tauta apmulsusi balso par aizstāvjiem no Krievijas, skandināvi uzpērk visu!

Kāpēc Raivis Dzintars ar visiem saviem nacionālajiem partneriem nekliedz: "Zviedri nāk!"? Vai būt par bezzemes kalpiem pie zviedriem, dāņiem vai norvēģiem ir latviskāk, nacionālāk nekā smakt zem PSRS jūga?

Gan zem nacionālās apvienības, gan zem Vienotības maskas ir noslēpušies rusofobiski skandināvu kapitālistu lobiji.

Latvijai nav vajadzīgi viltus nacionālisti, kas kliedz "Krievi nāk!" laikā, kad zviedri izpērk Latvijas zemi pa tīro. Turklāt, redzot pašreizējās varas rosības sekas, ir jāsecina, ka tieši Krievijas, Ķīnas un pat ASV ekonomiskās ietekmes pieaugums Latvijā var būt stabilizējošs un līdzsvarojošs faktors, kad notiek fatāla Latvijas izpārdošana skandināvu uzpircējiem.