Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Viedokļi

Saskaņas centrs "Vienotība"

Ziniet, runā, ka vardi varot izvārīt, ja to ieliek katlā ar aukstu ūdeni un tad pamazām ūdeni silda līdz vārīšanās temperatūrai. Varde pamazām adaptējas, kamēr izvārās. Karstā ūdenī iemesta tā sasprindzinoties un izlecot ārā. Mēģinājis neesmu, bet, ņemot vērā, ka uz šīs pasaules pamatprincipi darbojas kā lielās, tā mazās lietās, esmu drošs, ka tā ir.

Kāpēc esmu pārliecināts? Tādēļ, ka, vērojot sociālpolitiskās norises, ne reizi vien Latvijā esam pieredzējuši, kā mūs mazpamazām pieradina pie prātam neaptveramām lietām. Sabiedriskās domas "vardi" ir pamazām uzvārījuši gan attieksmē pret Eiropas Savienību, gan attieksmē pret praidiem, un pašlaik turpinās "vārīšana" attieksmei pret nacionālu valsti.

Daži pieturas punkti, kas par to liecina;

SAB šefs izsaka savu pilnīgi privātu viedokli, ko viņam , protams, kā nejaušam garāmgājējam, nesaistīti ar darba pienākumiem, jautā "LA" žurnālisti: "Ilglaicīgi neiesaistīt valdībā partijas, par kurām balso galvenokārt tautības dēļ, ir bīstami", jo, lūk, tas radot atsvešināšanos, vilšanos un tādā garā.

Otrs. Ārlietu ministrs Ronis gandrīz noraka sevi, aicinot "aprakt Molotova-Ribentropa paktu".

Trešais. Zatlers par savu pienākumu uzskatīja braukt uz Maskavu 9.maijā un nupat jau sācis "buktēt bikses" gaidāmajai valsts vizītei Maskavā, tādēļ, šķiet, izvairās runāt par iespējamiem valdību vadītājiem pēc vēlēšanām, jo Maskavijā var sanākt netīkama saruna.

Nu un tad visbeidzot partiju dižkokteilis "Vienotība". Jau labu laiku iepriekš vienam otram jaunlaicēnam paspruka doma par sadarbību ar "Saskaņas centru". Tagad arī K-k-k-kristovskis sācis nodarboties ar mājieniem. Reizēm pat ar mietu. Klausos partijas radioreklāmu. Aicina vēlētājus domāt par to, ka vēlēšanās uzvarēs "Vienotība" un "Saskaņas centrs" un premjers būs Urbanovičs vai Dombrovskis. Vēl. Notiek kādā Latvijas pilsētā represēto saiets. "Vienotības" aizvējā. Represēto (!) sapulcē spriež, cik ļoti esam nodarījuši pāri nabaga treniņtērpu nācijai, neiesaistot šos valsts pārvaldē. Rezolūcijā, sapulces beigās, pilnīgi nejauši atkārtojas vārds "vienotība" . Redz, cik dīvaini daudz sakritību!

Un, paraugoties plašāk, izrādās sakritības notiek arī aiz Latvijas robežām. ASV saskata Krievijā sabiedroto pret islama pasaules spiedienu, ES jau izsenis izjūt "romantisku pieķeršanos" Krievijas dabas resursiem. Lielvaru līderi izsaka komplimentus viens otram. Tuvināšanās turpinās. Un Latvijas un latviešu intereses šajā spēlē maz ko izsaka.

Austrumu un Rietumu sūtņi Latvijā darīs, kā saimnieki lēmuši. Ja noslēgts pamiers, sēdēs vienā valdībā, nofiksēs savas ietekmes sfēras. Punkts. Ja būsim naivi un ļausimies...