Mēs zinām, ko jūs darījāt pagājušajā vasarā, 554. sērija

Latvju zemē valdīja zināms panīkums, jo jau vairāk nekā nedēļu neviens nebija mēģinājis no burkānu dobes izrakt meteorītu vai komētu, Eiropas prezidenta vēlēšanās konkurēt ar van Rumpumpuju, ieviest maksu par Koru karu klausīšanos radiotranslācijas digitālajā formātā vai vismaz apliecināt starptautiskajai sabiedrībai, ka nasings spešels nekur nav pazudis un turpina sildīt valsts ekonomiku. Kaut kādu rosību imitēja tikai valdība, kas pēc ilgām un garām diskusijām nosprieda, ka par progresīviem nodokļiem uzskatāmi tikai tie, kas nesit pa pašu kabatu.

Izrādījās, ka nodokļu politika visvairāk saniknojusi nevis nabaga skolotājus vai izsalkušos pensionārus, bet gan motociklistus, kuru spēkratiem nodoklis tika palielināts 666 reizes. Pie Ministru kabineta ēkas paša Frīda virsvadībā pulcējās motoklubu Utu vanagi un Saules brāļu ordenis aktīvisti, kuri purkšķināja savus hārlijus un koka ižus, mēģinot valdības ēkā iepludināt visu globālo sasilšanu izraisošo gāzu daudzumu, kas tai pienācās saskaņā ar Kioto protokolu un neparakstīto Kopenhāgenas vienošanos. "Ja šitā nejēdzība nebeigsies, nākamreiz mēs mobilizēsim arī norvēģu Vikingos, Austrālijas Hell"s Angels un Trako Maksi Maticinu, bet pirms purkšķināšanas kārtīgi saēdīsimies zirņus un kefīrā sautētus skābos kāpostus," piedraudēja Frīdis. Valdība gan apgalvoja, ka motocikli esot ekskluzīva lieta, kaut vai tikai tāpēc, ka neviens sevi cienošs politiķis ar tiem uz darbu nebrauc, un plānoja ar nodokļiem aplikt arī skrejriteņus, skrituļslidas, sniega un vēja dēļus, kaitborda buras, segvejus, kruķus, divričus un tačkas.

Milzīgā slepenībā valdībā tika lemts par to, cik ļimonus iepludināt vēl līdz galam nesadalītajā Pareksa bankā un kāda humānā palīdzība uz pareizticīgo Ziemassvētkiem, hanuku un pashu pienākas līdz ubaga spieķim novestajam Karginam un Krasovickim. Tā kā starptautiskajiem aizdevējiem šajā ziņā sava viedokļa nebija, valdība saskaņā ar Māstrihtas kritērijiem nolēma piešķirt Karginam un Krasovickim pa 2% no IKP, kā arī izlozēt viņu starpā Šlesera nedeklarēto pulksteni ar dzeguzi. Uz pulksteni acis gan bija metis arī KNAB, kuram bija pamatotas aizdomas, ka netiek ievēroti dzegužu labturības noteikumi, bet pats pulkstenis nelegāli iegādāts Latgalītes roleksu veikalā.

Tikpat slepena kā bankas glābšana bija arī prāva par pensiju nacionalizāciju, kuru sāka skatīt Satversmes tiesa. Šāds lēmums tika skaidrots ar nepieciešamību uzklausīt konfidenciālu informāciju, kuru varētu paust uz tiesu izsauktie Slobodans Miloševičs, Kims Ir Sens, Fidela Kastro māsasmāsa un Staļina galvaskauss. Tāpat tiesa nosprieda, ka pārējie argumenti tiks pieņemti tikai rakstiskā formā un dokumentiem jābūt apstiprinātiem ar notāra, valdības vadītāja un futbola kluba Dinaburg prezidenta parakstiem. Tiesa solījās savu spriedumu pasludināt mēneša laikā, un dažs labs ruds valdošās koalīcijas loceklis jau laikus uzrakstīja iesniegumu par dekrēta atvaļinājumu, pieprasīja mazbērna kopšanas pabalstu un pa lēto iegādājās airBaltiku vienvirziena aviobiļeti uz Dublinu.

Ar gāzēšanu grīdā, skaļām urravām un kliedzieniem Spartaks – čempions turpinājās Šlesera un Flika izstrādātā kampaņa Die Riga. Tika paziņots, ka pavasarī, kad Dinamo izstāsies no cīņas par Gagarina kausu un Tereškovas servīzi, Arēnā Rīga veselu nedēļu pēc kārtas uzstāsies Metallica. Šāda šova dēl viņi bija atcēluši ieplānotos koncertus Sillamē, Panevēžā un Muhosranskā, visus fanus aicinot uz Rīgu. Kampaņas ietvaros bija plānots uz mūsu galvaspilsētu uzaicināt arī operteātri La Scala, kura izrāžu pārtraukumos priekšnesumus sniegtu Inter futbolisti, Šanhajai atņemt tiesības rīkot izstādi EXPO, Ķīpsalā uzbūvēt kosmodromu tūristiem, kuri dodas uz Starptautisko kosmosa staciju, kā arī iekļūt Ginesa rekordu grāmatā, sarīkojot vērienīgākos kapu svētkus pasaulē. Latvju dārziņā gan pamatīgu akmeni iemeta kaimiņi igauņi, kuri beidzot bija pa pusei izstudējuši Kalevipoegu un secinājuši, ka pasaulē pirmā Ziemassvētku egle pušķota un sadedzināta nevis Rīgā, bet Tallinā – akurāt tajā pašā gadā, kad izmira pēdēji tiranozauri. "Un patiesībā Tunguskas meteorīts nokrita pie Munameģa, Grīnvaldes kauja notika Sāremā, ASV Neatkarības deklarāciju parakstīja Piritā, bet Jēzu nesita vis pie krusta, bet gan Resnā Hermaņa torņa," paziņoja igauņu vēsturnieki un par lielām šausmām visai pasaulei ķērās pie Kalevipoega atlikušās daļas studēšanas.

Uzvaras gājienu pa pasauli tikmēr turpināja cūku gripa, kuras dēļ Ziemassvētku vecīšiem, Santa Klausiem un citiem Ģediem Moroziem tika uzlikts par pienākumu vakcinēties, diagnosticēties, tomografēties un visādi citādi iranizēties, jandalēties un figurēties. Vecīšiem arī aizliedza bučot bērnus, stāties intīmās attiecībās ar viņu vecākiem, aplaizīt dāvanu maisos ieliktās ledenes un šķaudīt, neuzvelkot bārdu uz deguna. Pasaules veselības organizācija drošības dēļ arī nosprieda, ka šogad Ziemassvētku eglīšu obligātajā rotājumā jābūt sejas maskai un Tamiflu ampulai, bet vietās, kur tas nav iespējams, eglītes smailē jāsprauž ķiploks.

Papes apkaimes iedzīvotāji nesaprata, kā tikt galā ar badīgajiem, plēsīgajiem un reizēm indīgajiem sumpurņu sumbriem – šie zvēri bija galīgi izlaidušies un nekontrolējami savairojušies, turklāt ik pavasari pēc kārtējās spietošanas to skaits vismaz dubultojās. Atbildību par sumbriem, kuri bija izveidojuši skinhedu bandu, sirojot pa apkaimi un iekaustot Liepājas metalurga fanus, kā arī atņemot zivis maluzvejniekiem, nevēlējās uzņemties nedz Pasaules bada fonds, nedz Vides ministrija. Tā paziņoja, ka ne normatīvajos aktos, ne Satversmē, ne ANO Hārtā sumbri nav pieminēti ne ar pušplēstu vārdu, tāpēc var uzskatīt, ka tie ir tādi paši pasaku tēli kā Sprīdītis, Runcis Zābakos, Grūdmūsvelcjūs un Sociālais Taisnīgums.