Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Viedokļi

Ministre I.Šuplinska jautājumā par administratīvo līgumu piedāvā pārkāpt likumu

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Tā kā Izglītības un zinātnes ministrija (turpmāk – Ministrija) ar Indriķi Muižnieku sazinās, izmantojot plašsaziņas līdzekļus, un tiešas sarunas par administratīvā līguma noslēgšanu pašlaik nenotiek, esmu spiests Ministrijai sniegt atbildi tādā pašā veidā.

Nosūtu atbildi Ministru kabinetam sakarā ar plašsaziņas līdzekļos publiskoto informāciju par iespējamo administratīvo līgumu lietā, kurā es apstrīdu šā gada 29. augusta Ministru kabineta rīkojumu Nr.419, kas atzīts par pirmsšķietami prettiesisku ar šā gada 30. septembra Adminstratīvās rajona tiesas lēmumu un Administratīvās apgabaltiesas šā gada 20. novembra lēmumu.

Norādu, ka Ministrija nav sagatavojusi apspriešanai izlīguma panākšanai nepieciešamo administratīvā līguma projektu. Četri varianti, par ko ziņo plašsaziņas līdzekļos, spriežot pēc to sākotnējās juridiskās analīzes, nav līguma vai līguma normu projektu, bet vispārīgās frāzēs aprakstīts piedāvājums pārkāpt spēkā esošas tiesību normas un tiesiskās paļāvības principus, ignorēt tiesu nolēmumus, tiesu varas autoritāti un ētikas priekšrakstus.