Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Viedokļi

Nav nevienam tādu tiesību aizlaist Liepājas teātri "pie nabagiem"

Pavisam vienkārši –tas ir absurds, kas notiek! KĀ??? TAS VAR TĀ BŪT, KA TEĀTRIS , KAS IR vecākais profesionālais teātris, kas dibināts 1907. gadā, 2020. gadā nolemts iznīcībai?


Daži citāti no sociālo tīklu vietnēm:
Uldis Sesks: Kultūras ministrijas lēmums neatbalstīt Liepājas teātri ir augstprātība;
Ja Liepājas teātris nesaņems finansiālu atbalstu Covid-19 krīzes seku novēršanai, jau oktobrī var nākties apturēt tā darbību, sacīja SIA "Liepājas teātris" valdes priekšsēdētājs Herberts Laukšteins.
Tad nu,lūdzu, kur vēl var tālāk iet? Es cenšos būt toleranta,lai gan, kā „ PĒRKONS” dzied „mani nervi vārās” un nav NEVIENAM tādu tiesību aizlaist LIEPĀJAS teātri pie nabagiem, JO teātra dvēsele TIK UN TĀ neizputēs, ir visa nauda!!!! jāliek stutēs un nemūžam nedrīkst pieļaut teātri iznīcībai! Es ļoti ceru,ka Kultūras Ministrijā ir kaut pāris smadzeņu rievu,lai tās iedarbinātu un kaut no zemes izraktu naudu,lai oktobrī nebūtu teātris jāslēdz. Es neesmu finansiste,bet zinu,kā uzaudzināt 3 bērnus vienai pašai un esmu to paveikusi, nekas nav neiespējams! Es esmu žurnāliste Ieva Luika un mani ar Liepājas teātri saista daudz kopīgi radoši gadi, arī kopīgas svinēšanas, esmu regulāri intervējusi to paaudzi,kas šobrīd uz mums noskatās no mākoņa maliņas un visi ir izcilas personības,kā piemēram, dvēseliski izsmalcinātā IZA BĪNE, ilggadējs administrators LEONS LILEIKO,kam teātris un IZA bija visa viņa dzīve; karaliskā VERA ŠNEIDERE un kolorītais ILGVARS MAČIS, fantastiskā AMĀLIJA JAUNVALKA, humora pilnais VOLDEMĀRS FERĢIS, šķelmīgi sirsnīgais LEONĪDS LOCENIEKS, izcili talantīgais VALDEMĀRS ZANDBERGS... Šo zvaigžņu parādi varētu turpināt vēl un vēl...Vai kāds ir aizdomājies, ka,tur AUGŠĀ, šīm dvēselēm apvienojoties, varētu nograndēt tāds PĒRKONS, ka maz neliktos !
Jā, laiks dara savu, ir paaudžu maiņa un visa mana cieņa šodienas Liepājas teātra radošajiem sasniegumiem,kas tomēr glabā dzīvas vecās tradīcijas un nāk ar jaunām vēsmām, un tas ir labi,ka tā notiek dzīves dialektiskajā maiņā uz augšu.
Šajā pandēmijas laikā- vai tiešām šī vīrusa blakus efekti ir tik ļoti aizmiglojuši veselos saprātus,ka nekur nevar atrast naudu,lai gan,sekojot līdzi notikumiem Latvijā ( dzīvoju Anglijā) , grozās miljardi, un šis nu ir tas gadījums, kur „likums ir jāapiet ar līkumu”, jo viena no spožajām Latvijas pērlēm ir „zem sitiena”.
Pavisam vienkārši - ATJĒDZIETIES! TO NEDRĪKST PIEĻAUT! DARIET TAGAD UN TŪLĪT un esmu pārliecināta,ka tas ir iespējams...Gan Tie, tur, AUGŠĀ, gan arī tie,kuru radošās dzirkstis šobrīd gaida jaunus izaicinājums, jums nepiedos . VAI JUMS, kas bīda it kā likumus,tas ir vajadzīgs un,ja ir, tad..KĀ VĀRDĀ?
Ar cieņu,
Ieva Luika - HOFRĀTE
P.S.Man dvēselē ir divi laukumi- DOMA LAUKUMS 8 Rīgā,Radio un ROŽU LAUKUMS Liepājā, kuru šķērsojot,var nonākt ļoti ātri Teātra ielā 4, kur, esmu pārliecināta, vienmēr būs LIEPĀJAS TEĀTRIS.