Vai igauņiem ir zāles pret kovidu?

© Publicitātes foto

Izrādās, mūsu ziemeļbrāļu igauņu ‘’Benu’’ ķēdes aptiekās jau kopš 2021. gada maija nopērkams inovatīvs, Tartu Universitātes emeritētā profesora Marta Ustava izgudrots aerosols ‘’BioBlock’’, kas satur antivielas pret koronavīrusu SARS-CoV-2 jeb to pašu mums ļoti pazīstamo Covid-19.

Vienkāršu ļaužu valodā tas nozīmē, ka pārsimts kilometru uz ziemeļiem aptiekās iespējams nopirkt aerosolu, kuru, iepūšot degunā, tā lietotājs ir pasargāts no Covid-19 vīrusa iekļūšanas ķermenī caur mutes dobuma gļotādu. Tātad - pasargāts no nāves, nosmakšanas un dažāda veida citām komplikācijām, kas var rasties, saslimstot ar gari un plaši aiz kalniem un lejām izdaudzināto kovidu. Es neesmu medicīnas nozares profesionālis, tomēr šķiet, ka fakts, ka šāds antivirālais preparāts nav iegādājams Latvijas aptiekās, ir vērtējams labākajā mērā kā tuvredzība, sliktākajā mērā kā noziegums, kas prasījis daudzus upurus.

Saskaņā ar portālu https://researchinestonia.eu/ profesora Ustava izgudrotais preparāts savā savā iedarbībā izmanto ar SARS-CoV-2 pīķa proteīnu hiperimunizētu govju jaunpienu, kurā tad, kad govij injicēts neaktīvs SARS-CoV-2 pīķa proteīns, rodas antivielas pret jauno koronavīrusu. Citiem vārdiem sakot, aerosola pamatā ir reālas antivielas pret Covid-19, kas bloķē vīrusa iespēju iebrukt organismā.


Kā norāda https://researchinestonia.eu/ -Tartu Universitātes emeritētais profesors jau sen vēlējies izmantot ar imunitatīvi neticami spēcīgo govs pienu pretgripas līdzekļu izstrādei, tomēr Igaunijas autoriātes nav bijušas sajūsmā par dzīvnieku izmantošanu šādu antivirālu līdzekļu tapšanas eksperimentos. Viss tomēr mainījies, kad pasauli pāršalkusi ziņa par koronavīrusu Covid-19. Tad profesoram dota zaļā gaisma. Jāiemin, ka pašlaik pretvīrusu līdzeklis ‘’BioBlock’’ gaida patenta apstirprinājumu ASV tirgū, savukārt Marta Ustava dibinātā biomedicīnas kompānija ‘’Icosagen’’ palēnām kļūst par pasaules līmeņa sensāciju. Interesanti, ka pats Marts Ustavs vietnē youtube sniegtajā intervijā norāda, ka šis līdzeklis varētu būtiski palīdzēt sevišķi tiem cilvēkiem, kuriem kuri kaut kādu iemeslu dēļ ir izdarījuši izvēli nevakcinēties. Pretvīrusu līdzeklim pievienotajā anotācijā norādīts, ka tas ir efektīvs preventīvais līdzeklis pret visām Covid-19 mutācijām, ieskaitot Delta.

Žēl, ka man kā latvietim šādas vēstis jāuzzina no ārzemju ziņu portāliem, nevis no mūsu pašu veselības ministra.

Žēl, ka man kā latvietim jālasa par pilnām slimnīcām un medicīnas sistēmas krahu, zinot, ka principā - ja šis pats antivirālais līdzeklis tiktu propagandēts tikpat dedzīgi kā bailes no vīrusa, katru dienu no jauna inficēto skaits, mirušo vāli - droši vien daudzi cilvēki - vakcinēti un nevakcinēti - būtu saslimuši vieglāk vai nesaslimuši nemaz.

Žēl, ka man kā latvietim ir jāsēžas auto un jābrauc no Rīgas uz Valgu, lai šādu preparātu nopirktu.



Svarīgākais