Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Viedokļi

Sāga, Depo, Lidl un Ikea dēļ Rīgas iedzīvotāji stundām sēdēs sastrēgumos kā Maskavā

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Topošie Sāga, Depo loģistikas centrs un Lidl loģistikas centrs kopā ar Ikea Rīgas tranporta artērijas burtiskā nozīmē padarīs par Maskavu, kur cilvēki stundām sēž sastrēgumos.

Īpaši pašreizējā notikumu attīstība satrauc ne vien rīdziniekus, bet vecākus arī Vidzemes pusē (piemēram, Garkalnē, Cēsīs, Valmierā), kas šo apvedceļu izmantoja, lai nokļūtu uz ilgi gaidīto pierakstu pie ārstiem Bērnu Slimnīcā Vienības gatvē. Parasti šādi pieraksti ir no rīta. Rēķinoties ar laiku, kas jāpavada ceļā, ar slimo bērnu var nākties izbraukt no mājām četros, jo rēķināties ar satiksmi nebūs iespējams.

Tāpēc lūgums uzdot sekojošus jautājums Rīgas domes atbildīgajām amatpersonām un departamentiem:

- Kā konkrēti amatpersonas plāno risināt samilzušās transporta plūsmas radītos sastrēgumus, piemēram, Lidl loģistikas centra apkaimē

- Vai ir veikti aprēķini, ko šāda transporta plūsma nodarīs gaisa kvalitātei un kā ir plānots risināt šo ekoloģisko katastrofu?

- Vai Rīgas dome ir prasījusi kompānijai Lidl pilsētai vai valstij kaut kādā veidā kompensēt masveidīgos postījumus, izcērtot kokus un radot sarežģījumus daudzās pašvaldībās (būvniecības laikā atslēdzot elektrību, ūdeni, slēdzot uz nedēļām un mēnešiem satiksmi).

- Vai un kas Rīgas domē ir domāts par ilgtspējīgas attīstības koncepciju cilvēku interešu aizsardzības rakursā, piemēram, tādos gadījumos kā kad ienāk Lidl ar visu problēmu nastu, ko tas nes līdzi.

Rīgas pilsētā steidzami nepieciešams risināt šo transporta problēmu, piedāvājot konstruktīvus, nevis atrakstīšanās variantus.