Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vides darbi

Latvijas Zaļais punkts aicina nodot tukšās vējstiklu šķidruma plastmasas kannas

© Publicitātes foto

Aicinot autovadītājus saudzēt dabu un taupīt dabas resursus, AS „Latvijas Zaļais punkts” sadarbībā ar SIA „Narvesen Baltija” un auto preču vairumtirdzniecības uzņēmumu SIA „Getz Nordic” jau ceturto gadu organizē akciju „Dod kannai otru iespēju!”. Akcija norisinās no 21.novembra līdz 2017.gada 28.februārim. Autovadītāji,kuri nodos tukšo vējstikla šķidruma kannu speciālajā konteinerā “Neste”degvielas uzpildes staciju“Narvesen” tirdzniecības vietās, varēs piedalīties loterijā.

AS „Latvijas Zaļais punkts” direktors Kaspars Zakulis: „Ar šo akciju mēs vēlreiz vēlamies atgādināt autobraucējiem par videi draudzīgu iespēju nodot izlietotās kanniņas.Ļoti žēl, ka joprojām šoferīši nezināšanas dēļ vai kādu citu apsvērumu vadīti izlietotās kanniņas izmet nepiemērotās vietās -sadzīves atkritumos, mēģina ievietot mazajās miskastēs pie lielveikaliem vai nomet turpat blakus mašīnai stāvlaukumā. Aicinu autovadītājus dot iespēju izlietotajai vējstiklu šķidruma kanniņai turpinātu savu dzīvi un nodot to pie „Narvesen” veikaliem deviņpadsmit degvielas uzpildes stacijās „Neste”esošajos šķirošanas konteineros. Šie konteineri ir pieejami visu gadu, ne tikaiakcijas laikā!”

Akcijas laikā, iegādājoties logu mazgāšanas šķidrumu veikalā „Narvesen”, pircējs saņems plastmasas kapsulu un anketu. Lai piedalītos balvu izlozē, pircējam jāaizpilda anketa un jāievieto kapsulā, tā jāiemet kannā un jāaizver kannas korķis, savukārt kanna jāizmet konteinerā.

Akcijas noslēgumā tiks izlozēti trīs pircēji, kuri katrs saņems Premium Plus dāvanu karti 50 EUR vērtībā un 50 pircēji, kuri katrs saņemstrīs „Narvesen” vējstiklu šķidrumus -vienu ziemas, divus vasaras,bez maksas.

SIA „Getz Nordic” Valdes loceklis Simons Kozlinskis: „Tieši Narvesen stacijās ir ērti un vienkārši paveikt mazu labo darbiņu - tukšo kanniņu atgriezt atpakaļ ražošanas apritē.Un, kādēļ gan to nedarīt? Atkārtota kannu uzpildīšana sen vairs nav kampaņa, bet ikdiena, jo nu jau astoņus gadus katru dienu mums ir radīta iespēja ar darbiem parādīt savu attieksmi pret vidi.Paldies visiem, kas dara!”

“Narvesen jau astoto gadu atbalsta akciju “Dod kannai otru iespēju!” un ar katru gadu mums ir izdevies savākt vairāk un vairāk šo kanniņu. Pagājušajā gadāmums kopā izdevās savākt rekordlielu daudzumu - 9515kanniņas, kas tika nodotas otrreizējai lietošanai vai pārstrādei un nenonāca ceļa malā, vai netika atstātas mežā. Ir patiess prieks par jau sasniegtiem rezultātiem, tomēr rūpes par apkārtējo ir ilgtermiņa process, kam jākļūst par ieradumu, tāpēc aicinām autovadītājus arī šogad iesaistīties šķirošanas akcijā un nepieļaut kanniņu nonākšanu tam neparedzētās vietās, bet atstāt tās tam paredzētajos šķirošanas konteineros,” komentē SIA “Narvesen Baltija” Mārketinga un iepirkumu direktore Agnija Šmite.

Latvijā autovadītāji ik gadu izlieto ap 1,5 miljonu vējstiklu šķidruma plastmasas kanniņu.Katra kanniņa ir izmantojama vēlreiz- vai tā tiek atkārtoti uzpildīta vai arī pārstrādāta jaunās izejvielās.