Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Vides darbi

Biroju darbinieki sašķirojuši vairāk nekā vienu tonnu bateriju

© publicitātes

AS “Latvijas Zaļais punkts” un biroja preču piegādātāja SIA “Officeday Latvia” rīkotajā baterija savākšanas akcijā biroju darbiniekiem ir savākts un pārstrādei nodots rekordliels bateriju daudzums - 1130 kg bateriju, kas ir par 82% vairāk nekā 2014.gadā, kad tika savākti 620 kg bateriju.

Šogad bateriju vākšanas projektā iesaistījās 307 uzņēmumi, no kuriem gandrīz 200 akcijā piedalījām pirmo reizi. Lielāko skaitu ar pilniem bateriju spainīšiem ir nodevuši uzņēmumi Grindeks, Latvijas Gāze, X Centrs un  Baltic International Bank.

Savukārt galveno balvu - dāvanu karti savam kolektīvam atpūtas parkā Rāmkalni, izlozes kārtībā ir ieguvis uzņēmums Grindeks.  Galvenās balvas izlozē piedalījās tie uzņēmumi, kas akcijas ietvaros nodevuši vismaz vienu pilnu spainīti ar baterijām.

„Esam gandarīti par sasniegto akcijas rezultātu un sakām “Paldies!” ikvienam uzņēmumam, kas iesaistījās izlietoto bateriju vākšanā! Nodrošinot apstākļus un iespējas šķirot, mēs redzam tūlītējus ieguldītā darba augļus, ko parāda arī šī akcija. Bateriju vākšanā biroju darbinieki iesaistās jau ceturto gadu un rezultāti ir ar acīmredzamu pozitīvu tendenci. Atgādinām, ka, lai arī akcija ir noslēgusies, biroju darbinieki baterijas var šķirot visu gadu! Ja bateriju vākšanas spainīša birojā vēl nav, to droši var pieteikt uzņēmumā “Officeday Latvia””, uzsver AS „Latvijas Zaļais punkts” direktors Kaspars Zakulis.

Lai šķirotu baterijas birojā, uzņēmumi aicināti pieteikties mājas lapā www.officeday.lv, vai zvanot pa tālr. 67808100 vai 67032220. Bateriju spainīša piegādi un piepildīto spainīšu nomaiņu visā Latvijā nodrošinās SIA „Officeday Latvia”.

SIA „Officeday Latvia” mārketinga direktore Baltijas vaklstīs Ieva Ostrovska: „ Ir patiess prieks par uzņēmumu atsaucību un aktivitāti. Visi kopā mēs varam paveikt lielas lietas. Šajā gadījumā, parūpēties, lai vairāk kā tonna izlietoto bateriju nonāk pārstrādē nevis izgāztuvē. Tas ir lielisks sasniegums un, ticu, ka nākamajā gadā tās varētu būt jau divas tonnas. Bateriju spainītis birojā ir ērts un vienkāršs veids, kā utilizēt izlietotās baterijas tam paredzētā veidā. Viss, kas jāatceras, aiznest izlietoto bateriju līdz spainītim. Par pārējo parūpēsimies mēs -  “Officeday Latvia” un “Latvijas Zaļais punkts””. 

Atgādinām, ka ikdienā baterijas var nodot veikalos, degvielas uzpildes stacijās, skolās, kā arī šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos. Baterijas satur videi un cilvēka veselībai kaitīgas vielas, tādēļ tās noteikti ir jānodod tām paredzētajos savākšanas punktos nevis jāizmet sadzīves atkritumos! Nonākot ūdenī, bateriju korpuss īsā laikā sarūsē, čaulītes atveras un kaitīgās vielas nonāk apkārtējā vidē, kas savukārt negatīvi ietekmē gan cilvēka veselību, gan apkārtējo vidi.