Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Vides darbi

Rīdziniekiem ir pieejams šķiroto atkritumu pieņemšanas laukums

© publicitātes

No novembra rīdziniekiem un Pierīgas iedzīvotājiem ir pieejams šķiroto atkritumu pieņemšanas laukums, kas atrodas iedzīvotājiem ērtā un pieejamā vietā – Getliņu ielā 5, Rumbulā, Stopiņu novadā, un apmeklētājiem tas ir atvērts katru dienu, ieskaitot brīvdienas, no plkst. 9.00 līdz 19.00.

SIA “Eko Reverss” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukums dod iespēju Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem bezmaksas nodot nevajadzīgās elektropreces, autoriepas, papīru, kartonu, stikla pudeles un burkas, skārdenes, koka iepakojumu, lampas, spuldzes, baterijas un akumulatorus.

Šāds laukums Rīgas iedzīvotājiem bija vitāli nepieciešams, jo laukumā ir nodrošināta iespēja nodot visus pārstrādājamos atkritumus, tādejādi samazinot Getliņu atkritumu poligonā noglabājamo atkritumu apjomu. Savukārt iedzīvotājiem tā ir laba iespēja ietaupīt naudu par atkritumu savākšanu. Rīgā būtu nepieciešami vēl vismaz pieci šādi šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumi – katrā priekšpilsētā pa vienam.

Šķirošanas laukums ir izveidots tā, lai ikvienam būtu ērti atvest savus šķirotos atkritumus un ievietot tos attiecīgajos konteineros. 800 kvadrātmetru lielajā laukumā ir nodrošināti šķirošanas konteineri ar norādēm, kur un ko drīkst izmest, turklāt atkritumus iedzīvotāji ar savu automašīnu paši var pievest līdz pat attiecīgajam konteineram. Šķiroto atkritumu laukumam ir īpaši draudzīgs darba laiks, arī strādājošiem cilvēkiem, kuri var iegriezties laukumā gan pēc sava darba laika, gan arī brīvdienās. Laukums ir apsargāts, kas nozīmē, ka visu tā darba laiku tajā atrodas darbinieks, kas var palīdzēt apmeklētājam.