Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Veselība \ Medicīna

Trīs mēnešos kompensējamo zāļu apmaksai iztērēti 29 miljoni eiro

© F64

Gada pirmajā ceturksnī ambulatorai ārstēšanai paredzēto zāļu, medicīnisko ierīču un preču iegādes izdevumu kompensācijai valsts iztērējusi 29 miljonus eiro, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) sagatavotais pārskats par budžeta izpildi gada pirmajos trīs mēnešos.

Kopumā šim mērķim šogad paredzēti 117,3 miljoni eiro.

Visvairāk kompensēta endokrīno, uztures un vielmaiņas slimību ārstēšana, kam iztērēti aptuveni seši miljoni eiro. Asinsrites sistēmas slimību ārstēšanai novirzīti pieci miljoni eiro, audzēju ārstēšanai - 4,4 miljoni eiro, nervu sistēmas slimību ārstēšanai - 2,1 miljons eiro, infekcijas un parazitāro slimību - divi miljoni eiro, elpošanas sistēmas slimību ārstēšanai - divi miljoni eiro, uroģenitālās sistēmas slimību ārstēšanai - 1,5 miljoni eiro un psihisku un uzvedības traucējumu ārstēšanai - viens miljons eiro.

Tāpat kompensēta acu un to palīgorgānu slimību ārstēšana, ausu un aizauss paugura slimību, kā arī ādas un zemādas slimību ārstēšana un vēl citas diagnozes. Šo un pārējo diagnožu ārstēšanai paredzēto medikamentu un ierīču izdevumi nepārsniedz vienu miljonu eiro.

Kopumā palīdzību saņēmuši 439 649 pacienti.