Mūsu uztura paradumi un ēšanas kultūra ir cieši saistīta ar pašsajūtu un veselības stāvokli, tāpēc, plānojot maltītes un izvēloties produktus, būtu jāpievērš uzmanība virknei faktoru. Lai vairāk uzzinātu par to, kā atpazīt un izvēlēties tieši kvalitatīvu gaļu un gaļas produktus, gaļas produktu zīmols "Rakvere" ieteikumos aicināja dalīties uztura speciālisti Līgu Balodi.
Gaļas izcelsme un ražotājs
Pirmais faktors, kam būtu jāpievērš uzmanība, veikalā izvēloties gaļu vai gaļas produktus, ir tas, vai ražotājs vai audzētājs ir uzticams un zināms. Uzticami audzētāji un ražotāji visus gaļas ražošanas posmus pakļauj stingrai kontrolei ar dažādām pārbaudēm, kuras jāiztur, pirms gaļa nonāk tirdzniecībā. Tādējādi tiek garantēts, ka arī gaļas kvalitāte būs augsta.
Kvalitātes kontroles iekļauj veselībai kaitīgu savienojumu, parazītu, mikroorganismu noteikšanu un produkta izņemšanu no ražošanas un tirdzniecības procesa, ja tas neatbilst normām, tādējādi garantējot ievērojami augstāku produkta drošību. Savukārt atbilstoša dzīvnieku audzēšana ir nozīmīga, jo gaļas sastāvu ievērojami ietekmē dzīvnieka diēta un citi faktori. Piemēram, dzīvnieks, kam nodrošināta pilnvērtīgāka barība, saņem un uzkrāj vairāk bioloģiski vērtīgu savienojumu, kas arī veido patīkamākas garšas nianses gatavajam produktam.