Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība \ Dzīvesveids

3 iemesli, kāpēc ir svarīgi lietot dabai draudzīgu kosmētiku

© pexels.com

Veselīgas ādas izskats nav atkarīgs tikai un vienīgi no sabalansēta uztura un regulārām fiziskām aktivitātēm, bet arī no ādas kopšanas līdzekļiem, kurus izmantojam ikdienā.

Ādas veselībai, tāpat kā visam ķermenim, nepieciešamas barības vielas, un visefektīvāk tās spēj snieg tieši dabīgā kosmētika. Tā nodrošina ādai nepieciešamās un vērtīgās barības vielas, ilgtermiņā nenodara kaitējumu ādas izskatam un organismam kopumā, kā arī saudzē apkārtējo vidi.

Saudzē ādu un veselību

Katru dienu mūsu organismā nonāk milzīgs daudzums toksīnu un ķīmisku vielu, ko uzņemam ar pārtiku un kosmētikas līdzekļiem, kuru ražošanā izmantotas ķīmiskas un sintētiskas vielas. Ja tās ilgstoši uzkrājas organismā, var rasties hroniskas slimības. Ilgtermiņā āda var kļūt alerģiska, sausa, kairināta, nereti rodas pampums, nevienmērīga ādas tekstūra un tonis. Šo iemeslu dēļ arvien populārāka kļūst kosmētika, kas ražota no dabīgām izejvielām - bez parabēniem, sulfātiem un sintētiskām smaržvielām. Izvēloties dabīgo kosmētiku, āda un organisms tiek pasargāti no kaitīgiem savienojumiem un āda kļūst veselīgāka - tā spēj veikt savu vitāli aizsargājošo lomu, izturēt apkārtējās vides ietekmi un efektīvi atjaunoties.

Draudzīga ādai - draudzīga videi

Ražošanas procesi, tostarp arī kosmētikas ražošana, bieži vien negatīvi ietekmē dabu. Kosmētikas ražošanas procesā nereti tiek izmantotas spēcīgas ķīmiskas vielas, turklāt Eiropas Savienība, reaģējot uz kaitīgo vielu ietekmi, stingri aizliegusi kosmētikas produktu ražošanā lietot pesticīdus. Iegādājoties dabīgu un ekoloģisku kosmētiku, tiek atbalstīta videi draudzīga uzņēmējdarbība un ražošana. Dabīgās kosmētikas izejvielu izcelsme ir viegli nosakāma, tā tiek ražota saimniecībās, kas ievēro ilgtspējīgu lauksaimniecības praksi, kā arī neizmanto videi un cilvēkam kaitīgas vielas.

"Arvien iecienītāka kļūst vegāniskā kosmētika, jo tā ir draudzīga gan videi, gan mūsu ādai - tā dabiski baro un kopj ādu, sniedzot tai pašu labāko. Turklāt vērts pievērst uzmanību, vai kosmētika, kura tiek pozicionēta kā piemērota vegāniem, ir sertificēta "The Vegan Society" organizācijā. Šāds marķējums uz kosmētikas produktiem apliecina to, ka tā atbilst vegāniskās kosmētikas kritērijiem un standartiem", stāsta skaistuma eksperts Andžejs Savicki.

Savukārt Aneka Kļaviņa, Rīgas Stradiņa universitātes Darba drošības un vides veselības institūta Higiēnas un arodslimību laboratorijas pētniece, atgādina: "Kosmētikas produktu nonākšana apkārtējā vidē var atstāt neizbēgamas sekas uz ekosistēmu. Lai pasargātu dabu no kosmētikas līdzekļu piesārņojuma, ieteicams izvēlēties produktus, kas izgatavoti no 100% dabīgām sastāvdaļām un kuru sastāvā ir pēc iespējas mazāk izejvielu, tādējādi samazinot ķīmisko vielu buķeti, kas nonāk notekūdeņos." Tāpat pētniece uzsver, ka, izvēloties dabīgo un ekoloģisko kosmētiku, ikviens var spert mazu soli pretim drošākai un veselīgākai videi visapkārt.

Satur vairāk barības vielu

Ādai, tāpat kā visam ķermenim, nepieciešamas barības vielas un vitamīni. Ikdienā mēs tos iegūstam caur pilnvērtīgu uzturu, taču trūkstošās vielas papildus uzņemam ar uztura bagātinātājiem. Āda ir lielākais cilvēka orgāns, tādēļ jāparūpējas, lai izvēlētājā dabīgajā kosmētikā ir piemērotas konkrētajam ādas tipam nepieciešamās sastāvdaļas. Bioloģiski audzēti augi satur daudz augstāku svarīgo un veselīgai ādai tik ļoti nepieciešamo vitamīnu un antioksidantu līmeni. Šāda kosmētika sniedz ilgstošāku efektu, jo tā veicina visaptverošu dabisko procesu aktivizēšanos un ādas izskata uzlabošanos tā vietā, lai īslaicīgi maskētu nepilnības.

Izvēloties organiskus un dabīgus ādas kopšanas produktus, dabiskās sastāvdaļas harmoniski iedarbojas uz ādu un ļauj tai labāk sevi atjaunot un aizsargāt.