Trūkstot speciālistiem, Latvijā uz psihiatru pakalpojumiem jāgaida garās rindās

© f64.lv

Sabiedrībā ir augusi apziņa par psihiskās labsajūtas un veselības nozīmību, šodien, kad tiek atzīmēta Starptautiskā psihiskās veselības diena, intervijā Latvijas Radio pauda Nacionālā psihiskās veselības centra valdes priekšsēdētāja, psihiatre Sandra Pūce.

Līdz ar šādām izmaiņām dažādu vecumu cilvēki ir gatavāki meklēt medicīnisko palīdzību problēmu gadījumā. Arī ģimenes ārsti aktīvāk iesaistās, meklējot pacientiem palīdzības iespējas.

Pūce atzina, ka uz psihiatru pakalpojumiem Latvijā ir garas rindas, jo speciālistu trūkst, tomēr nozarē ienākot arī jaunie speciālisti un situācija ar pakalpojumu pieejamību varētu uzlaboties.

10. oktobrī tiek atzīmēta Starptautiskā psihiskās veselības diena, kuras mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par psihiskās veselības jautājumiem, kā arī mazināt stigmatizāciju, kas saistīta ar psihiskajām slimībām. Pasaules Veselības organizācijas un Pasaules Psihiskās veselības federācija to iedibināja 1992. gadā.

Veselība

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) pirmdien, 14.oktobrī, rīkos preses konferenci, kurā speciālisti aicinās iedzīvotājus vakcinēties pret gripu un Covid-19, kā arī informēs par šīs sezonas vakcinēšanās aktualitātēm, aģentūru LETA informēja SPKC.

Svarīgākais