Bērnu slimnīcā novērots Covid-19 saslimstības pieaugums

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Kopš augusta otrās puses Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) novērots saslimstības ar Covid-19 pieaugums, taču ne tādos apmēros, kas radītu nopietnas bažas.

Kā informē BKUS Infekciju kontroles dienesta speciāliste Marta Zemniece, slimnīcā Covid-19 aizdomu dēļ augustā veikti vairāk nekā 400 Covid-19 testi, no kuriem ceturtdaļa testu bijuši pozitīvi.

Savukārt septembrī no vairāk nekā 100 veiktajiem testiem aptuveni piektdaļa daļa bijuši pozitīvi. Testi veikti gan ambulatoro apmeklējumu laikā, gan arī stacionāri, ja bijušas aizdomas par saslimšanu.

Manāmi vairāk saslimušo bērnu ar aizdomām par Covid-19 BKUS vērsušies laikā no augusta trešās dekādes, un visvairāk apstiprināto pozitīvo testu ir bijis bērniem līdz četru gadu vecumam.

Saistībā ar Covid-19 simptomiem augustā stacionēšana bijusi nepieciešama 32 bērniem, savukārt līdz šim septembrī - deviņiem, informēja Zemniece.

Pirms dažām dienām infekciju nodaļā ārstēšana bija nepieciešama zīdainim, kam Covid-19 dēļ bija komplikācijas. Citiem bērniem, kas pēdējā laikā ārstējušies nodaļā Covid-19 dēļ, stāvoklis bijis vidēji smags un atveseļošanās notikusi ātri.

Slimnīcā informē, ka ziņošana iekšējā sistēmā par BKUS darbiniekiem, kas saslimuši ar Covid-19, atsākta no 2.augusta. Kopš tā laika reģistrēti 12 darbinieki, kas saslimuši ar Covid-19, taču tas nenozīmē, ka saslimušo nav bijis vairāk, jo testu veikšana un ziņošana ir brīvprātīga.

Šobrīd BKUS nebažījas par augstu saslimstības risku un nesaskata vajadzību noteikt slimnīcas apmeklētājiem kādus īpašus piesardzības pasākumus, ja vien tos nenoteiks Slimību profilakses un kontroles centrs.