Veselības ministrs ar AAE vēlas aktivizēt veselības tūrismu

© Ģirts Ozoliņš/MN

Latvijas veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) šodien ticies ar jauno Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vēstnieci Latvijā Nūru Džumā, pārrunājot starpvalstu sadarbības līguma projektu, veselības tūrismu un studentu apmaiņas aktualitātes, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Starpvalstu sadarbības līguma projekts, kas nosūtīts saskaņošanai AAE, paredz attīstīt starpvalstu sadarbību medicīnas tūrismā, kā arī slimību izplatības draudu gadījumā. Projekta gaitā plānots veicināt kopīgu projektu izstrādi un īstenošanu veselības un medicīnas zinātņu jomā, kā arī nodrošināt pieredzes un zināšanu apmaiņu starp nozares profesionāļiem.

Tikšanās laikā Abu Meri uzsvēris veselības tūrisma iespējas ārvalstniekiem un veselības pakalpojumu kvalitāti Latvijā. Ar AAE šajā jomā tiek saredzēts liels potenciāls izaugsmei, pauda VM.

Tāpat ministrs akcentēja ārvalstnieku iespējas studēt medicīnu Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), kas nodrošina vairākas studiju programmas angļu valodā.

Veselība

Latvijā potenciāli bīstamā situācijā pašlaik varētu būt vairāki simti bērnu un aptuveni puse pieaugušo iedzīvotāju, kuri nav vakcinēti pret bīstamo slimību – difteriju. Pagājušajā gadā vairāk nekā piecsimt bērnu divu mēnešu vecumā nesaņēma vakcīnu pret difteriju, bet to laikus nesaņēma pusotrs tūkstotis bērnu.

Svarīgākais