19 gadus vecajam Gabrielam steidzami nepieciešamas zāles teju pusmiljona eiro vērtībā; no valsts cer saņemt vien 14 tūkstošus

© Depositphotos

Gabriels ir 19 gadus vecs jaunietis no Ogres ar ļoti plašu sirdi, mīl dabu, dzīvniekus un visvairāk savus tuvākos. Tā vietā, lai apgūtu iecerēto datortehniķa arodu, baudītu bezrūpīgu jaunieša dzīvi un kaltu nākotnes plānus, jau divus gadus puisis cīnās ar ļaundabīgu audzēju – neiroblastomu, kas attīstījusies muguras vidusdaļā, vēsta "ziedot.lv".

Audzējs saliecis jaunā puiša muguru, samazinot ķermeņa garumu par sešiem centimetriem, radot stipras sāpes un kustību traucējumus līdz pat tam, ka pārvietošanās pa mājām kļuva apgrūtinoša. Slimības dēļ Gabrielam diemžēl nācās pārtraukt mācības un sākt intensīvi ārstēties.

Gabriels pārcieta 10 ķīmijterapijas un 20 staru terapijas, kā arī operāciju. Ārstēšana bija veiksmīga un deva cerību, ka audzējs ir uzveikts. Gabriels atkal varēja atsākt mācības. Kad likās, ka ļaunais murgs ir aiz muguras un sākusies normāla dzīve, audzējs atgriezās vēl agresīvāks, izplatoties pa visu krūškurvi un nospiežot kāju nervus. Lai nepiedzīvotu kāju paralīzi, tika veikta operācija, kas atbrīvoja nospiestos nervus. Operācija bija veiksmīga, un Gabriels atkal var staigāt!

Taču cīņa ar audzēju jāturpina. Ārstu konsilijs ir nozīmējis imūnterapiju ar Dinutuximab beta, kas slimību var apturēt, taču zāles nav valsts apmaksātas un ir ļoti dārgas. Viena deva maksā 88 880 eiro, to ievada 10 dienu laikā. Kopā nepieciešamas piecas šādas devas, kas jāievada ik pēc 35 dienām. Kopā nepieciešamā summa pusgada ārstēšanās kursam ir milzīga - 444 400 eiro! Taču šoks par zāļu izmaksām nav salauzis Gabriela vēlmi dzīvot un cīnīties, piepildīt savus sapņus, dzīvot kopā ar saviem tuvajiem, mīļajiem un nodzīvot dzīvi līdz sirmam vecumam.

Gabriels, viņa vecāki, brālis un māsa ļoti, ļoti lūdz līdzcilvēku palīdzību, ziedot, lai glābtu Gabriela dzīvību un piepildītu viņa sapņus!

Ir iesniegts pieteikums Nacionālajam veselības dienestam individuālai zāļu kompensācijai, kas pozitīvā gadījumā apmaksās tikai nelielu daļu no nepieciešamās summas - 14 228,72 eiro, bet atbilde vēl jāgaida. Iesniegts iesniegums arī Veselības ministrijai.

6. augusta rītā bija saziedoti gandrīz 40 000 eiro.

Ziedot iespējams šeit.

Veselība

Latvijā potenciāli bīstamā situācijā pašlaik varētu būt vairāki simti bērnu un aptuveni puse pieaugušo iedzīvotāju, kuri nav vakcinēti pret bīstamo slimību – difteriju. Pagājušajā gadā vairāk nekā piecsimt bērnu divu mēnešu vecumā nesaņēma vakcīnu pret difteriju, bet to laikus nesaņēma pusotrs tūkstotis bērnu.

Svarīgākais