Mediķi ceļ trauksmi! BKUS pēdējās dienās ļoti smagā stāvoklī nogādāti septiņi bērni, kuri pārdozējuši narkotikas

© Oksana Džadana/MN

Bērnu slimnīcai milzīgas bažas. Pēdējās dienās ļoti smagā stāvoklī pie viņiem atvesti septiņi bērni, kuri pārdozējuši narkotiskās vielas, vēsta TV3.

Taču kopumā kopš gada sākuma tie ir bijuši 29 jaunieši vecumā no 13 līdz 18 gadiem, un situācija uzskatāma par traģisku. Visi atradušies dzīvībai bīstamā stāvoklī.

“Liela daļa nezina, ko ir lietojuši, bet dzīvības draudi lieli, tāpēc vēršamies pie jauniešiem, viņu vecākiem, šobrīd tirgū ir nonācis kaut kas bīstams. Par to informējām arī policiju. Uztraucamies par šo lielo bērnu skaitu. Un par to, ja viņus neizdodas atrast laikus, viņi var aiziet bojā. Vai arī, ja atrasti novēloti, viņiem smagi smadzeņu bojājumi un līdz dzīves beigām, piedodiet, bet ir kopjami dārzeņi,” stāsta BKUS virsārste Renāte Snipe.

Bērnu slimnīca uzrunājusi visas atbildīgās iestādes, ar aicinājumu risināt ne tikai izveidojušos situāciju, bet arī darīt visu iespējamo, lai mūsu bērni narkotirgoņu rokās nenonāktu. Liels darbs esot jāpaveic arī policijai.

Portāls “tv3.lv” jau iepriekš vēstīja, ka Eiropā “ieplūst” bīstamas narkotikas, kas Latvijā pērn izraisījušas desmitiem nāves gadījumu.

Veselība

Mēs joprojām ceram, ka ir veids, kā attīrīt asinsvadus un atjaunot to jaunību. Piemēram, pastāv uzskats, ka megaveselīgā tumšā šokolāde spēj izšķīdināt aterosklerozes plāksnes jeb pangas. Vai tā ir taisnība?