Brīvdienās visvairāk bērnu guvuši traumas krītot

© Depositphotos

Mācību gadam tuvojoties izskaņai un iestājoties vasarīgam laikam, brīvdienās visvairāk bērnu guvuši traumas krītot, aģentūra LETA noskaidroja Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS).

Aizvadītajā sestdienā slimnīcas Neatliekamās medicīnas centrs sniedzis palīdzību 188 pacientiem, no tiem dažādas traumas bija guvuši 80. Visvairāk bērnu bija gruvuši traumas, nokrītot no dažādiem objektiem, stāstīja Neatliekamā medicīnas centra virsārste Dace Barkeviča.

Savukārt svētdien palīdzība slimnīcā sniegta 220 pacientiem, tostarp traumas bija guvuši 87 bērni. Seši no viņiem bija nokrituši no batuta. Tāpat svētdien 11 bērni tika atvesti ar dažādam brūcēm, divi - ar apdegumiem.

Kopš 17.maija jeb pirmajām siltajām dienām pārkaršanas un saulē gūtu apdegumu dēļ uz BKUS kopumā atvesti astoņi bērni, informēja Barkeviča.

Veselība

Sabiedrības apspriešanai ir nodots jauns zāļu uzcenojuma modelis, līdz ar kura ieviešanu Veselības ministrija iecerējusi samazināt recepšu zāļu cenas par aptuveni divdesmit procentiem. Tas ir visai ambiciozs plāns. Intervijā “Neatkarīgajai” veselības ministrs Hosams Abu Meri skaidro, kā viņš to iecerējis sasniegt. “Mēs ejam visās frontēs,” kopumā par visiem iesāktajiem darbiem veselības nozarē saka ministrs.

Svarīgākais