Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

Austrumu slimnīca: Nav faktu par pacienta "piekaušanu"

© Dāvis Ūlands/MN

Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīca (Austrumu slimnīca) 2024. gada 25. janvārī informēja par konstatētu incidentu, norādot, ka slimnīcai ir ierobežotas iespējas komentēt konkrētu pacientu jautājumus, vienlaikus uzsverot, ka apgalvojumi par pacienta “piekaušanas” vai “slimnieka aizbēgšanu” neatbilst patiesībai.

Austrumu slimnīca norāda, ka pacienta fiziskais stāvoklis nebija ietekmēts.

Slimnīca ir rīkojusies atbilstoši, izsaucot Valsts policiju un ziņojot pacientu drošības sistēmai, veikta arī padziļināta pārbaude, lai saprastu, vai turpmāk nav nepieciešamas papildu procedūras un rīcības protokoli.

Austrumu slimnīcā ar medicīnas personālu atkārtoti izskatītas un izrunātas rīcības iespējas incidentu izraisīšanās iespēju minimizēšanai. Slimnīcas kārtība situācijās ar noteiktu diagnozi vai recidīviem nepieciešamības gadījumā paredz šādu pacientu izolēšanu, smagākos gadījumos piesaistot psihiatru vai intensīvas terapijas ārstu. Taču konkrētajā gadījumā ir runa par nestandarta situāciju, kuras apstākļi tiek noskaidrot, skaidro slimnīca.

Jau ziņots, ka janvāra izskaņā aptuveni 70 gadus vecais Valdis nokļūst Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, lai veiktu svarīgu un dzīvībai nozīmīgu smadzeņu operāciju. Ja ķirurģiskā iejaukšanās norit sekmīgi, uzturēšanās ārstniecības iestādē pārtop murgā.