Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Veselība

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā gripas epidēmijas laikā jālieto sejas maska

© Pexels.com

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā gripas epidēmijas laikā, apmeklējot pacientus, jālieto sejas maska, aģentūru LETA informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.

Piektdien, 12.janvārī, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izsludināja gripas epidēmiju, kas nozīmē, ka saslimstība ar gripu Latvijā turpina pieaugt. Lai pasargātu pacientus un veselības aprūpes speciālistus no inficēšanās ar gripu un Covid- 19, līdz epidēmijas beigām Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacientus atļauts apmeklēt, tikai valkājot sejas masku vai respiratoru.

Pacientus slimnīcā var apmeklēt darba dienās no plkst.16 līdz 18, kā arī brīvdienās un svētku dienās - no plkst.11 līdz 13 un no plkst.16 līdz plkst.18.

Pie pacienta vienlaikus var atrasties viens apmeklētājs, un apmeklēšanas laiks ir līdz 20 minūtēm. Visa apmeklējuma laikā nepieciešams lietot sejas masku bahilas. Ja apmeklētājam nebūs līdzi sejas maska, tā tiks izsniegta nodaļā.

Pacientu apmeklēšana ārpus noteiktā apmeklējuma laika ir iespējama, iepriekš saskaņojot apmeklējumu ar ārstējošo ārstu vai nodaļas, kurā atrodas pacienta tuvinieks, vadītāju.

Anestezioloģijas un Intensīvās terapijas nodaļas, kā arī Infekciju slimību nodaļas pacientus apmeklētāji drīkst apmeklēt tikai ar nodaļas dežūrārsta vai pacienta ārstējošā ārsta atļauju.

Slimnīca aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot apmeklēšanas kārtības noteikumus, kā arī izvairīties no apmeklējuma, ja ir konstatēti saslimšanas simptomi vai akūtas augšējo elpceļu infekcijas pazīmes.