Veselības ministrijas valsts sekretāres amatā apstiprina Agnesi Vaļulieni [papildināts 15:43]

© Romāns Kokšarovs/MN

Šodien, 12.decembrī, Ministru kabinets Veselības ministrijas valsts sekretāres amatā apstiprināja Agnesi Vaļulieni. Darba pienākumus Agnese Vaļuliene uzsāks pildīt no trešdienas, 13.decembra, informē Veselības ministrija Komunikācijas nodaļa.

VM valsts sekretāra amats ir vakants kopš šī gada 16.februāra, kad iepriekšējā valsts sekretāre Indra Dreika tika pārcelta Zāļu valsts aģentūras direktores amatā.

Lai nodrošinātu VM darbības nepārtrauktību un funkciju efektīvu izpildi, ir nepieciešams pēc iespējas drīzāk iecelt amatā valsts sekretāru, norāda ministrijā. Tās vērtējumā, Vaļulienei ir darba pieredze valsts pārvaldē un vadošā amatā, kolektīva vadīšanā, pieredze politikas plānošanas dokumentu un tiesību aktu projektu izstrādē un ieviešanā, pieredze dažādu stratēģisko jautājumu plānošanā un īstenošanā, iemaņas plaša spektra problēmjautājumu risināšanā, kā arī izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, administratīvā procesa un valsts pārvaldes attīstības prioritātēm.

VM norāda, ka Vaļuliene būtu ieceļama valsts sekretāra amatā uz pieciem gadiem.

Darba pienākumus Vaļuliene uzsāks pildīt no trešdienas, 13.decembra.

"Veselības aprūpes nozare un sistēma, kurā tā darbojas, vienmēr ir bijusi pārmaiņu procesā un šodiena nav izņēmums. Mums priekšā ir daudz izaicinājumu, bet jo īpaši tie, kas saistīti ar pieejamajiem resursiem mūsu visu labbūtības un veselības uzturēšanai - tie ir cilvēki un sistēmas finanšu ilgtspēja," sacīja jaunā VM valsts sekretāre.

Par vienu no saviem galvenajiem pienākumiem Vaiļuliene uzskata palīdzēt komandai, kas strādā ar izaicinājumu pārvarēšanu, kā arī palīdzēt tai pilnveidot nepieciešamās kompetences un rast nepieciešamos resursus šī darba paveikšanā.

Vaļulienes līdzšinējā darbavieta ir RPNC, kurā viņa ieņem valdes locekles ar pārmaiņu vadības kompetenci amatu. No 2008. līdz 2022.gadam Vaļuliene strādāja VM, no 2018.gada kā valsts sekretāra vietniece resursu un pārmaiņu vadības jautājumos, iepriekš kā Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta direktore. Pirms tam viņa strādājusi Pārtikas un veterinārajā dienestā par Starptautisko projektu vadības daļas vadītājas vietnieci.

Topošā VM valsts sekretāre Liepājas Pedagoģijas Akadēmijā ieguvusi maģistra grādu pedagoģijas teorijā un vēsturē, savukārt Latvijas Universitātē ieguvusi tulka kvalifikāciju. Papildus Vaļuliene apguvusi dažādas apmācības un kursus.

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.

Svarīgākais