Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

Valsts turpina maksāt par Covid-19 vakcīnas sekām: ZVA izmaksās 5000 eiro par tās izraisīto kaitējumu pacienta veselībai

© Dmitrijs Suļžics/F64

Valdība rīt lems par 5000 eiro piešķiršanu Zāļu valsts aģentūrai, lai tā veiktu izmaksas saistībā ar vakcīnas pret Covid-19 infekciju blakusparādību izraisīto smagu vai vidēji smagu kaitējumu pacienta veselībai vai dzīvībai.

Saskaņā ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu, MK nosaka prasības un kārtību, kādā pieprasa, piešķir un izmaksā kompensāciju vai atsaka tās piešķiršanu, kā arī nosaka izmaksājamās kompensācijas apmēru atbilstoši kaitējuma smagumam. Maksimālā kompensācijas summa, ja radies smags vai vidēji smags kaitējums pacienta veselībai, nedrīkst pārsniegt 142 290 euro.

Zāļu valsts aģentūra 2023. gada 7. novembrī pieņēma lēmumu piešķirt kompensāciju 5 000 eiro euro apmērā par vakcīnas pret Covid-19 infekciju (“Comirnaty”) blakusparādību izraisīto vidēji smagu kaitējumu pacienta veselībai.

Ieskaitot šo gadījumu, 2023. gadā Covid-19 vakcīnas radīto kaitējumu dēļ valsts kopumā būs izmaksajusi kompensācijās 45 000 eiro.