Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Veselība

Perevoščikovs biedē ar jaunu Covid-19 uzliesmojumu; pieaugot kovida pacientu skaits slimnīcās un nāves gadījumi

© MN

Latvijā pieaug saslimstība ar elpceļu infekcijas slimībām, tai skaitā kovidu. Palielinās gan kovida pacientu skaits slimnīcās, gan pacientu nāves gadījumi - šobrīd tie ir vidēji deviņi mirušie nedēļā, vēsta lsm.lv.

Slimību profilakses un kontroles centra pārstāvis Jurijs Perevoščikovs pastāstīja, ka pagājušajā nedēļā jau 35% Covid-19 testu bijuši pozitīvi.

Viņš ieteica vakcinēties riska grupu iedzīvotājiem - senioriem, bērniem, hronisko slimību pacientiem un grūtniecēm.

"Diemžēl pagājušā nedēļā smagā stāvoklī esošo pacientu skaits pieaudzis līdz deviņiem gadījumiem. Savukārt oktobrī nāves gadījumi bija apmēram divi, trīs gadījumi nedēļā, tad pēdējo trīs, četru nedēļu laikā tie bija jau deviņi nāves gadījumi nedēļā. Ne visiem tā [kovids] bija pamata diagnoze," skaidroja J. Perevoščikovs.

Jau ziņots, ka šobrīd Latvijā aktīvi notiek sezonālā vakcinācija pret gripu un Covid-19 infekciju, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Līdz pagājušajai nedēļai par valsts budžeta līdzekļiem pret gripu vakcinēti vairāk nekā 70 700 cilvēki, un vairāk nekā 13 500 vakcinējušies pret Covid-19. Visaktīvāk vakcinēti seniori, cilvēki ar hroniskajām slimībām, sociālo aprūpes centru klienti, ārstniecības personas, bērni no sešu līdz 23 mēnešu vecumam un grūtnieces.