Austrumu slimnīcā atklās jaunuzbūvēto virszemes pāreju

© Kaspars Krafts/MN

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) šodien plkst.10.30 tiks atklāta jaunuzbūvētā virszemes pāreja, kas savienos stacionārus "Latvijas Onkoloģijas centrs" un "Gaiļezers", aģentūru LETA informēja slimnīcas preses sekretāre Ilga Namniece.

Plānots, ka pāreja būtiski atvieglos pacientu pārvešanu starp stacionāriem un padarīs komfortablākus pārvietošanās apstākļus. Tā būs ērti izmantojama gan pacientiem, gan slimnīcas personālam, piemēram, vedot pacientus uz diagnostiskajiem izmeklējumiem vai ārstu konsultācijām.

Šī gada nogalē vai nākamā gada sākumā plānots izbūvēt Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas infekciju bloku, kas būs savienots ar jau izbūvēto virszemes pāreju un būtiski uzlabos pacientu loģistikas ceļus.

Atklāšanā piedalīsies veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV), RAKUS valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs, RAKUS valdes loceklis Kaspars Plūme, RAKUS valdes loceklis Haralds Plaudis, RAKUS Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs, stacionāra "Gaiļezers" galvenais ārsts Aldis Strēlnieks, stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" galvenais ārsts Andrejs Pčolkins, kā arī citi stacionāru un klīniku vadītāji