Hosams Abu Meri atklāj, kā viņš kļuva par veselības ministru

© Ekrānuzņēmums/TV24

Veselības ministrs Hosams Abu Meri, viesojoties TV24 raidījumā "Dr. Apinis", atklāj, ko viņš atbildējis Evikai Siliņai un Arvilam Ašeradenam, kad viņam piedāvāts veselības ministra amats

Protams, kad Evika Siliņa un Arvils Ašeradens piedāvāja man amatu, tad es uzreiz teicu, ka veselības finanšu sektorā nepieciešams papildus finansējums. Un abi arī piekrita. Jautājums - kad, nākošgad vai piecu gadu laikā. Skaidrs, ka šogad papildus nauda budžetā nebūs, bet mums ir jādara viss,

uzsver ministrs.

Jau pandēmijas laikā mēs redzējām, ka bez veselības nekā nav, nekas nefunkcionē. Ja mēs neesam veseli, mēs nevaram aizsargāt valsti, mēs nevaram strādāt, maksāt nodokļus, līdz ar to, tā ir pirmā prioritāte. Un es stūrēšu, kā saka, to kuģi uz priekšu, cik varēšu.

Portāls NRA jau rakstīja, ka par jaunās valdības veselības ministru kļuvis Hosams Abu Meri. Viņa biroju vadīs Ropažu novada domes deputāte Renāte Gremze. Ministra padomnieks stratēģiskās plānošanas jautājumos būs Normunds Beļskiis. Ministram būs padomniece komunikācijas jautājumos Ilona Oša, kuras iepriekšējā darba vieta bija Latvijas Valsts Meži. Vēl Abu Meri būs padomnieks digitalizācijas un mākslīgā intelekta attīstības jautājumos, un šajā amatā iecelts epidemiologs, Covid-19 pandēmijas laikā eksistējošās Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas speciālists Ņikita Trojanskis, kurš šobrīd ir Oksfordas universitātes doktorantūras students.

Savukārt padomniece juridiskajos jautājumos būs demogrāfijas doktore un tiesību zinātņu maģistre ar specializāciju sociālajā politikā Līga Āboliņa.

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.

Svarīgākais