Bērnu slimnīca rīkos semināru par komunikāciju ar reto slimību pacientiem

© F64

Lai uzlabotu dzīves kvalitāti pacientiem, ar kuriem ir iespējama tikai neverbāla komunikācija, un viņu ģimenēm, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Reto slimību koordinācijas centrs sadarbībā ar Izglītības un zinātnes daļu šodien plkst.10 organizēs bezmaksas tiešsaistes pasākumu "Alternatīvās un augmentatīvās komunikācijas (AAK) nozīme un iespējas pacientiem ar retajām slimībām".

Seminārā tiks pārrunāti komunikācijas veidi ar pacientiem, ar kuriem iespējama tikai neverbālā komunikācija, kā arī būs iespēja uzdot jautājumus ekspertiem un vaicāt par pieredzi pacientu vecāku pārstāvei.

Seminārs ir bezmaksas, un tā mērķauditorija ir ārstniecības personas, citu nozaru pārstāvji un vecāki. Tas notiks tiešsaistes platformā "Zoom".

Veselība

Latvijā potenciāli bīstamā situācijā pašlaik varētu būt vairāki simti bērnu un aptuveni puse pieaugušo iedzīvotāju, kuri nav vakcinēti pret bīstamo slimību – difteriju. Pagājušajā gadā vairāk nekā piecsimt bērnu divu mēnešu vecumā nesaņēma vakcīnu pret difteriju, bet to laikus nesaņēma pusotrs tūkstotis bērnu.

Svarīgākais