Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Veselība

Par nozīmīgu ieguldījumu medicīnas attīstībā balvu saņēmusi BKUS Bērnu slimību klīnikas vadītāja Gardovska

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) apbalvojumu par nozīmīgu ieguldījumu medicīnas attīstībā - profesora Ilmāra Lazovska balvu - saņēmusi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Bērnu slimību klīnikas vadītāja, profesore Dace Gardovska, informē LĀB.

Gardovska 1977.gadā beigusi Rīgas Medicīnas institūtu (RMI), bet 1979.gadā - klīnisko ordinatūru pediatrijā. Kopš 1998.gada Gardovska ir Rīgas Stradiņa universitātes profesore.

Dr.med. grādu Gardovska ieguva, aizstāvot disertāciju "Galvas smadzeņu asinsvadu reaktivitāte agrīna vecuma bērniem". Savukārt Dr.hab.med. zinātnisko grādu ieguva ar disertācijas tēmu "Imūndeficīta stāvokļi bērniem Latvijā".

Profesore saņēmusi vairākas atzinības un apbalvojumus, tostarp Atzinības krustu 2007.gadā un Andreja Priedkalna balvu 2010.gadā, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas Atzinības raksts un Valsts prezidenta Cildinājuma raksts šogad.

Internista nefrologa un sabiedriskā darbinieka profesora Ilmāra Lazovska balvu LĀB pasniedz kopš 2011.gada par izcilību medicīnas praksē, zinātnē un pedagoģijā. Kā norādīja biedrība, līdz šim balva pasniegta 11 ārstiem un mācībspēkiem, savukārt pirmais balvas laureāts 2011.gadā bija kardiologs, profesors Andrejs Kalvelis.