Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Veselība

Stradiņa slimnīcas Neatliekamā medicīnas centrā brīvas vairāk kā 20 vakances

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) meklē risinājumu Neatliekamā medicīnas centra (NMC) trūkstošo darbinieku problēmai, aģentūrai LETA pavēstīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš.

Patlaban NMC vakantas ir 15 ārstu, četras aprūpes un pa divām aprūpes atbalsta personāla un sanitāra-transportētāja vakancēm. Pēdējos gados gan centrā izveidotas papildu 30 amata vietas, un šobrīd tajā strādā 68 ārsti, 96 aprūpes speciālisti, 54 aprūpes atbalsta personāla speciālisti un 31 sanitārs-transportētājs.

Muciņš atzina, ka lielā kolektīvā var rasties izaicinošas situācijas. Konkrētajā gadījumā slimnīcas vadība un atbildīgās struktūrvienības ir informētas, tiek meklēti iespējami labākie risinājumi.

"Vēlamies uzsvērt, ka NMC darbs ar pacientiem ir pilnībā nodrošināts. Ikviena izaicinoša situācija ir vērsta uz attīstību," sacīja Muciņš.

Arī NMC vadītājs Valērijs Ratobiļskis norādīja, ka ārstniecības un aprūpes procesu kvalitāte ir NMC prioritārs jautājums pie kura pašlaik norit aktīvs darbs ciešā sadarbībā ar slimnīcas vadību un citām struktūrvienībām. Pēc viņa paustā, NMC arī ir nostiprināts administratīvais resurss darba organizācijas procesa, kvalitātes procesa uzraudzībai un uzlabošanai.

"Nenoliedzami, ka ārstniecības personāla trūkums rada darba grafika plānošanas problēmas, bet darbs vienmēr tiek organizēts tā, lai nepastāvētu nekāds risks pacientu drošībai. NMC administrācija pastāvīgi strādā pie darba organizācijas procesa, nodaļas infrastruktūras un mikroklimata uzlabošanas, kas turpmāk dos iespēju piesaistīt darbam jaunus kolēģus," sacīja Ratobiļskis.