Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētājs: Slimnīcu plāns B – reizi nedēļā nesniegs valsts apmaksātus pakalpojumus

© Ekrānšāviņš

Latvijas slimnīcas nepietiekama finansējuma apstākļos apsver iespēju ķerties pie plāna B valsts pakalpojumu sniegšanā pacientiem – tā TV24 diskusiju raidījumā „Kārtības rullis” atzina Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.

„Mums jau ir plāns B, ko mēs darīsim pie šādas budžeta situācijas. Mēs te runājam par to, ka šos pakalpojumus kādam ir jāfinansē, bet, ja tos neviens nefinansē, tad slimnīcu vadītāji piedāvā, piemēram, vienu dienu nedēļā nesniegt valsts apmaksātus pakalpojumus. Bet, ko citu darīt, ja par to neviens nemaksā? Tā jau tad būs valsts atbildība,” iespējamo scenāriju ieskicēja Kalējs.

„Vai arī otrs variants - valsts atzīst to, ka ir parādā mums, slimnīcām, par pakalpojumu sniegšanu, ģimenes ārstiem vēl par to un to, un mēs tad rakstām pavadzīmes,” diskusijā par nepietiekamo valsts finansējumu veselības aprūpei izteicās Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētājs.

Kalējs arī atklāja, ka „valsts par pagājušajā gadā ārstētiem pacientiem slimnīcām nav samaksājusi 88 miljonus eiro. Šo gadu visas slimnīcas sāka ar diezgan lielu ne-rezervi pacientu ārstēšanā, tāpēc faktiski šogad situācija būs vēl sliktāka, nekā tā bija pagājušogad”.