Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Latvijā samazinās gripas intensitāte

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Aizvadītajā nedēļā, no 30.janvāra līdz 5.februārim, Latvijā turpināja samazināties gripas vidējā intensitāte, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Kopumā pagājušajā nedēļā reģistrēti 375 gripas gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, kamēr vēl nedēļu iepriekš tādu bija 429,4.

Ģimenes ārstu praksēs pagājušajā nedēļā tika reģistrēti 283 klīniskie gripas gadījumi, visbiežāk saslimstība novērota Daugavpilī, Rīgā, Jēkabpilī, Ventspilī. Augstāka saslimstība ar gripu reģistrēta bērniem vecuma grupā no pieciem līdz 14 gadiem.

Kopā no monitoringā iesaistītām stacionārām ārstniecības iestādēm tika ziņots par 73 hospitalizētiem pacientiem ar gripu, visbiežāk vecuma grupā no 15 līdz 64 gadiem.

Tāpat SPKC dati liecina, ka nedaudz palielinājies to pacientu skaits, kas vērsušies ambulatorajās ārstniecības iestādēs akūtos augšējo elpceļu infekciju gadījumos - 1544 pacienti jeb vidēji 2046,1 uz 100 000 iedzīvotājiem, bet nedēļu iepriekš bija 1515 pacienti.

Lai mazinātu smagas saslimšanas un nāves risku, vakcinācija pret sezonālo gripu un Covid-19 ieteicama ikvienam, tomēr īpaši rekomendēta cilvēkiem, kuriem saslimšana ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām norit smagā formā un kuriem ir augsts komplikāciju risks, uzsver SPKC.