Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Neskatoties uz konfliktsituāciju, visiem RAKUS pacientiem tiks nodrošināta nepieciešamā palīdzība

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Neskatoties uz konfliktsituāciju, visiem RAKUS pacientiem tiek nodrošināta nepieciešamā palīdzība, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aleksejs Višņakovs.

"Šī konfliktsituācija noteikti neietekmē ārstēšanas procesus slimnīcā, visiem pacientiem tiek nodrošināta neatliekamā un plānveida palīdzība. Runa ir par stratēģiskiem lēmumiem, kas ietekmē slimnīcu ilgtermiņā," pauda Višņakovs.

Viņš akcentēja, ka personāls saprot, cik svarīgi ir pieņemt svarīgus lēmumus optimāliem risinājumiem, jo tie ietekmēs pacientu veselības aprūpi nākotnē. Tuvākajā laikā tiks organizēta darba grupa ar plašu Onkoloģijas centra darbinieku piedalīšanos, viņš piebilda.

Tāpat viņš uzsvēra, ka neviena puse nediskutējot par savām interesēm. "Viss, ko mēs darām, ir pacienta labā," viņš paskaidroja.

Runājot par mediķu atalgojuma jautājumu, Višņakovs norādīja, ka nav svarīgi, cik mediķi saņem, bet ir svarīgi, ko mediķi par saņemto var atļauties. "Mediķu atalgojums ir kritisks," akcentēja Višņkovs, norādot, ka inflācija skar visu sabiedrību, tāpēc tiek sagaidīts skaidrs piedāvājums no politiķiem.

Višņakovs norādīja, ka pašlaik mediķi jūtas nenovērtēti. "Mediķu deficītu nevar atrisināt bez adekvāta piedāvājuma attiecībā uz atliedzību," teica Višņakovs un norādīja, ka ir kolēģi, kuriem ir augsta kvalifikācija, taču viņa izvēlas strādāt vietās, kur vairāk var nopelnīt, nevis

Višņakovs pauda cerību, ka tuvākajā laikā tiks rasti visiem pieņemami risinājumi. Reizēm rodas sajūta, ka mēs par vienu un to pašu runājam citās valodās. "Ārsti ir tikai par to, lai viss notiktu labi un raiti," norādīja Višņakovs.

Višņakovs amatā stājās no 9.janvāra, lai nodrošinātu slimnīcai būtisku procesu virzību un norisi, svarīgu lēmumu pēctecību, kā arī, lai aktīvi iesaistītos dažādu sistēmisku problēmu identificēšanā un risinājumu rašanai - stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" darbības turpmākai nodrošināšanai un uzlabošanai.

Kā ziņots, RAKUS bija pagarinājusi pieteikšanos uz valdes priekšsēdētāja amatu līdz 25.novembrim. Slimnīcas padomes loceklis Valts Ābols iepriekš aģentūrai LETA pauda vērtējumu, ka interese par RAKUS valdes priekšsēdētāja amatu ir zemāka nekā vēlētos.

Kopumā amata pretendentu izvērtēšanas komisijabija saņēmusi 25 pieteikumus, no kuriem tikai puse atzīta par atbilstošiem valdes priekšsēdētāja amatam izvirzītajām kvalifikācijas prasībām.

Līdz šim RAKUS valdes priekšsēdētājs bija Paeglītis, kurš amatā stājās 2018.gada sākumā. Šī gada sākumā beidzas Paeglīša piecu gadu pilnvaru termiņš. Viņš jau iepriekš paziņoja, ka nekandidēs uz nākamo pilnvaru termiņu šajā amatā.