47 NMPD brigādes Jauno gadu sagaidīja izsaukumā, glābjot pacientu dzīvības

© Vladislavs Proškins/F64

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) nav brīvdienu. NMPD mediķi strādā arī svētkos, tajā skaitā gadumijā.

"Šonakt 47 NMPD brigādes visā Latvijā sagaidīja Jauno Gadu izsaukumā, glābjot pacientus. Viņi apsveikumu - "Laimīgu Jauno gadu, kolēģi!", saņēma no kolēģiem un Operatīvā vadības centra pa rāciju, nepārtraucot darbu. Tas katru gadu ir īpašs mirklis, "mikroblogošanas vietnē "Twitter" apmēram stundu pēc pusnakts ierkastīja NMPD vadītāja Liene Cipule.

Portāls NRA jau rakstīja, ka svētku laikā NMPD ir pārgājis uz darbu ārkārtas situācijas režīmā, lai saglabātu spēju sniegt savlaicīgu neatliekamo medicīnisko palīdzību pacientiem dzīvībai kritiskā situācijā.

NMPD pašlaik trūkstot ap 250 darbinieki, bet lielākās problēmas esot operatīvās vadības centrā. Cipule mudināja politiķus palielināt NMPD strādājošo atalgojumu, kas dienestā esot sliktāks nekā citviet veselības aprūpes iestādēs. Par šo un citiem jautājumiem NMPD vadība nākamnedēļ plāno runāt ar jauno veselības ministri Līgu Meņģelsoni (AS), kura vienu dienu veltīšot NMPD darba iepazīšanai.

Svarīgākais