Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Veselība

Vidzemes slimnīcā noteikta karantīna

© f64.lv, Kaspars Krafts

Lai nodrošinātu Covid-19 un citu augšējo elpceļu infekciju izplatības ierobežošanu un ņemot vērā infekciozo pacientu pieaugumu, Vidzemes slimnīcā no pirmdienas, 26.septembra, noteikta karantīna un ierobežota pacientu apmeklēšana palātās, informē Vidzemes slimnīcas pārstāve Benita Brila.

Pacientus drīkstēs apmeklēt tuvinieki tikai ar ārstējošā ārsta atļauju, ja pacienta veselības stāvoklis ir vērtējams kā ļoti smags. Pacienta apmeklējums atļauts vienā reizē vienai personai, uzturoties pie pacienta ne ilgāk par 15 minūtēm, lietojot FFP2, FFP3 respiratoru vai ķirurģisko sejas masku.

Tuvinieki tiek aicināti ar pacientiem sazināties attālināti, izmantojot mobilos tālruņus. Pirmās nepieciešamības paciņas ar brillēm, personīgās higiēnas piederumiem, ārsta izrakstītiem medikamentiem, mobilo tālruni un lādētāju, ēdienu un dzērienu neatvērtos iepakojumos nodošanai pacientam atstājami poliklīnikas reģistratūras garderobē, darba dienās no plkst.7.30 līdz 18, pārējā laikā - Neatliekamās medicīnas punktā un pacientu uzņemšanas nodaļā, norādot pacienta vārdu un uzvārdu un nodaļu, kurā pacients ārstējas.

Kā norāda Brila, patlaban Vidzemes slimnīcā ārstējas 26 Covid-19 pacienti. Pusei no viņiem Covid-19 ir pamatdiagnoze.