Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Veselība

"BENU Aptiekā" darbu uzsākuši farmaceiti no Ukrainas

© Publicitātes foto

Lai sniegtu atbalstu patvēruma meklētājiem no Ukrainas, BENU Aptieka uzņem darbā un aicina pieteikties Ukrainas farmaceitus un farmaceita asistentus. Jau šobrīd darbu BENU Aptieku tīklā ir uzsākuši vairāki farmaceiti no Ukrainas.

Krievijas uzsāktais karš Ukrainā ir atņēmis mājas, darbu un stabilitātes sajūtu miljoniem Ukrainas civiliedzīvotāju, kuri tā rezultātā ir devušies uz citām valstīm. Lai palīdzētu vismaz nelielai daļai atgūt darbu un pamatu zem kājām, aicinām darbā Ukrainas civiliedzīvotājus ar farmaceita vai farmaceita asistenta izglītību. Pirms darba uzsākšanas viņus iepazīstināsim ar mūsu aptiekas darbību, kā arī darba pienākumiem saskaņā ar Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā noteikto kārtību. Mēs esam gatavi Ukrainas farmaceitiem un farmaceita asistentiem sniegt visu nepieciešamo palīdzību, lai viņi pēc iespējas labāk iejustos jaunajā darbavietā un Latvijā kopumā. Ukrainas farmaceiti un farmaceita asistenti palīdzēs sniegt farmaceitisko aprūpi Latvijas iedzīvotājiem, strādājot vietējo farmaceitu pārraudzībā,” stāsta BENU Aptieka Latvija direktore Anete Rožkalne.

Farmaceite Katerina Havenko ir viena no Ukrainas farmaceitiem, kas strādā BENU Aptiekā jau kopš 1. aprīļa. Viņa atzīst, ka darbā iekārtošanās process un adaptācijas periods jaunajā darbavietā bijis vienkāršs, ātrs un veiksmīgs. Šajā periodā ļoti palīdzējis daudzveidīgais atbalsts, ko Katerina saņēmusi no aptiekas vadītājas un kolektīva kopumā. “Kolēģi man vienmēr palīdz, izskaidro, iztulko visu, kas nepieciešams. Vienmēr jūtos, ka ar mani šeit rēķinās.” Vienlaikus farmaceite atzīst, ka darbs ir ļoti līdzīgs tam, ko veikusi dzimtenē Ukrainā, - arī tas palīdzējis ātri noorientēties un iejusties jaunajā darba vidē. “Medikamenti Ukrainā ir tie paši. Reizēm gan atšķiras preparāta tirdzniecības nosaukums, bet aktīvās vielas ir tās pašas. Lielāka atšķirība vērojama uztura bagātinātāju klāstā,” atzīst Katerina, piebilstot, ka Latvijā ir nostrādāts jau teju mēnesis un šajā laikā ir apgūtas atšķirīgās nianses.

Katerina uzsver, ka viņai ļoti būtiska ir apziņa, ka var paļauties uz līdzcilvēkiem:

Ja man ir kāda problēma vai jautājums, es zinu, ka es varu vērsties darbavietā un man te palīdzēs. Par to liels paldies! Citādi ir grūti adaptēties, kad esi atbraucis uz citu valsti bez nekā un neko uz vietas nezini... Ļoti priecē tas, ka ceļā satiec cilvēkus, kas ir gatavi palīdzēt. Tas ir ļoti patīkami!

Ministru kabineta pieņemtie grozījumi Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā paredz, ka aptieka, zāļu lieltirgotava vai ārstniecības iestāde var nodarbināt farmaceitu un farmaceita asistentu, kas ir Ukrainas civiliedzīvotājs, ja tā var nodrošināt profesionālās darbības veikšanai nepieciešamo saziņu, tostarp sniegt klientiem informāciju saprotamā veidā, ja tāda prasība amata pienākumu veikšanai vajadzīga, kā arī saziņu ar personālu aptiekā. Tāpat likumā noteikts, ka farmaceiti un farmaceita asistenti, kas ir Ukrainas civiliedzīvotāji, aptiekā varēs strādāt farmaceita tiešā vadībā klātienē.

Lai pieteiktos darbā BENU Aptiekā vai papildu informācijas nepieciešamības gadījumā, Ukrainas farmaceiti tiek aicināti zvanīt +371 67067880 vai rakstīt uz darbs@tamro.com.