Vai jāgatavojas 4. potei pret Covid-19?

© Kaspars Krafts/F64

"No 1. aprīļa tiks atcelts praktiski viss ar dažiem izņēmumiem. Tiesa, jābūt gataviem, ka rudenī vīruss var atgriezties, un, iespējams, būs jāvakcinē vēlreiz riska grupas. Šobrīd to vēl nevar prognozēt, "raidījumā "900 sekundes" teica veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Latvijā aizvadītajā diennaktī atklāti 5253 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, kā arī saņemtas ziņas par 14 mirušajiem inficētajiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra informācija.

No konstatētajiem Covid-19 pacientiem 1656 bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, savukārt 3597 bija vakcinēti. Kopumā vakar laboratoriski veikti 12 834 Covid-19 izmeklējumi, no kuriem 40,9% bijuši pozitīvi.

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies no 1057 līdz 1013, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotā informācija.

Kopumā pēdējās diennakts laikā tika stacionēti 131 Covid-19 pacienti, bet no slimnīcām izrakstīti 138.

Veselība

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".

Svarīgākais