Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

Covid-19: pašizolācijas termiņu pagaidām nesamazinās [papildināts]

© Pixabay.com

Lai gan iepriekšējā valdības sēdē tika runāts par iespēju samazināt pašizolācijas laiku Covid-19 kontaktpersonām, vakar valdības sēdē šāds jautājums vispār nebija iekļauts.

Iepriekšējā valdības sēdē veselības ministrs Daniels Pavļuts uzsvēra, ka gadījumā, ja akūti trūks darbaspēks un nebūs, kas strādā, tiks lemts par pašizolācijas termiņa samazinašanu, tas ir, tiks samazināts darba dienu skaits, kas kontaktpersonām ir jāpavada pašizolācijā. Šis jautājums iepriekš arī tika pārrunāts Operatīvās vadības grupā (OVG), bet konkrēts lēmums netika pieņemts.

Šodien valdības sēdē D. Pavļuts apšaubīja nepieciešamību šobrīd samazināt pašizolācijas termiņu no pašreizējām 10 dienam, piemēram, uz 5 dienām, jo neesot pierādījumu, ka ar piecām dienām tiešām pietiekot.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits valdības sēdē stāstīja, ka Igaunija tikko jau ir samazinājusi pašizolācijas termiņu tāpat kā to iepriekš izdarījušas vairākas citas valstis.

Ministru kabinets Operatīvās vadības grupai šodien uzdeva nedēļas laikā izstrādāt priekšlikumus iespējamai pašizolācijas laika samazināšanai Covid-19 kontaktpersonām.