Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Veselība

Pavļuts pieļauj jaunu ierobežojumu ieviešanu, nevis esošo atcelšanu no 11. janvāra

© Dāvis Ūlands/F64

"Straujš saslimstības vilnis tuvākajās dienās sasniegs arī Latviju. Nezinām, cik smagi slimosim, tomēr saslims ļoti daudzi, vēl pirms 1.janvāra dienā var būt pat 3000 inficēto," ierakstā mikroblogošanas vietnē 'Twitter" dalās veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Daudzi pamatoti gaida atvieglojumus no 11.janvāra, kādus valdība solīja, izejot no mājsēdes novembrī. "Nezinu, vai varēsim. Aicinu kolēģus valdībā un koalīcijā “pārslēgt” domāšanu uz omikrona scenāriju. Nevaram izslēgt nopietnāku pasākumu ieviešanu," brīdina D. Pavļuts.

Pēc viņa teiktā, par deltu vairākkārt lipīgākais omikrons izplatās milzu ātrumā, tas dubulto saslimušo skaitu ik pa 2-3 dienām, nevis nedēļām. Rietumeiropas valstis viena pēc otras tiekot “slēgtas".

"Aicinu Ziemassvētku laiku pavadīt tikaiI vistuvāko lokā. Īpaši piesardzīgus lūdzu būt tos, kas iecerējuši viesoties pie tuviniekiem Latvijā no valstīm ar augstu Omikrona izplatību," ar šādu aicinājumu Pavļuts vēršas pie sabiedrības.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka https://neatkariga.nra.lv/izpete/367059-eiropa-omikrona-del-sak-ieviest-celosanas-ierobezojumus. Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi pieļāvuši jaunu ceļošanas ierobežojumu noteikšanu šajā ziemā, lai ierobežotu koronavīrusa omikrona paveida izplatīšanos. Omikrona paveda izplatīšanās dēļ vairākas valstis, piemēram, Īrija, Grieķija, Itālija, pat vakcinētiem ieceļotājiem prasa veikt Covid-19 testus. Francija vispār aizliegusi iebraukt tūristiem vai darījumu cilvēkiem no Lielbritānijas nebūtisku iemeslu dēļ.

Šodien Sadarbības sanāksmē, iespējams, tiks pārrunāti iespējamie ierobežojumi omikrona izplatības mazināšanai.