Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Traģēdija četru bērnu ģimenē Latvijā

© freepik

"Sievietei mājās palika četri mazi bērni, tai skaitā 31. nedēļā dzimis bērniņš, kura dzemdības bija jāierosina, lai varētu mēģināt glābt mammu," ģimenes portālam "Mammamuntetiem.lv" teic Maira Jansone, ginekoloģe un dzemdību speciāliste, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Sievietes un bērna veselības klīnikas vadītāja.

"Kad saprāts ņems virsroku?" tā savā Facebook profilā pēc vēl vienas nevakcinētas grūtnieces nāves no Covid-19 emocionāli ierakstījusi Maira Jansone, ginekoloģe un dzemdību speciāliste, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Sievietes un bērna veselības klīnikas vadītāja.

Gandrīz mēnesi ilga ārstu cīņa par jaunās sievietes dzīvību. Diemžēl iznākums ir letāls.

Kā ārste pastāstīja ģimenes portālam “Mammamuntetiem.lv”, šodien mirusi vēl viena jaunā māmiņa, kas izvēlējās nevakcinēties. Šis ir jau trešais gadījums pēdējā gada laikā, kad no Covid-19 Latvijā mirst grūtniece.

P. Stradiņa slimnīcā atrodas vēl divas grūtnieces, kuru stāvoklis sākotnēji bija smags, bet tagad uzlabojas. Slimnīcā no Covid - 19 infekcijas turpina ārstēties vairākas pacientes pēc dzemdībām. Lai arī dzemdības noritējušas normāli, slimības ietekmē nopietni ir bojāti citi orgāni.

“Šīs jaunās sievietes ilgi cīnās par savu dzīvību. Tā bija cīņa ar visiem līdzekļiem. Jauno sieviešu organismi ir jauni un citādi veseli, bet šī slimība [Covid-19] viņas gāž no kājām. Tie nav 90 gadīgi vārgi vecīši, kas aiziet ātri,” saka Maira Jansone.