Novembrī par aptuveni desmito daļu samazinājies NMPD izsaukumu skaits

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Novembrī salīdzinājumā ar oktobri par aptuveni desmito daļu samazinājies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) izsaukumu skaits, liecina otrdienas valdības sēdei iesniegtā Veselības ministrijas (VM) apkopotā informācija.

Salīdzinot NMPD Operatīvās vadības centrā ienākošo zvanu skaitu oktobrī ar novembrī saņemtajiem, to skaits novembrī samazinājies par 9%. Oktobrī vidēji diennaktī saņemti 1879, bet šomēnes - 1696 zvani.

Nedaudz - no 983 līdz 967 - sarucis arī NMPD izpildīto izsaukumu skaits.

Tāpat aizvadītās nedēļas laikā samazinājies izsaukumu skaits pie Covid-19 pacientiem.

Vienlaikus VM norāda, ka novērojams terapeitisko gultu noslodzes pieaugums stacionāros. Būtiskākais šo gultasvietu noslodzes pieaugums ir Vidzemes plānošanas reģionā. Šīs nedēļas sākumā vidējā terapeitisko gultu noslodze slimnīcā bijusi 83%.

Tāpat nedēļas laikā par 7% samazināts Covid-19 gultu skaits. Pirms nedēļas slimnīcās Covid-19 pacientiem bija paredzētas 2214 gultas, bet šonedēļ - 2061.

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.