Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Veselība

Slimnīcā nonākušo potēto Covid-19 pacientu vidū visbiežāk "AstraZeneca" vai "Janssen" saņēmēji

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Visbiežāk slimnīcā nonākušo pret Covid-19 potēto un tomēr ar jauno koronavīrusu sasirgušo pacientu vidū ir tie cilvēki, kuri senāk vakcinēti ar "AstraZeneca" vai "Janssen" preparātu, LTV raidījumā "Šodienas jautājums" pirmdien sacīja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Plaušu slimību un torakālās ķirurģijas centra vadītāja Dace Žentiņa.

Savukārt, runājot par tiem vakcinētajiem slimniekiem, kuri zaudējuši cīņā ar Covid-19, Žentiņa norādīja - neviens no mirušajiem nebija tāds, kuram nebūtu kādas blakusslimības un kurš nebūtu riska grupā.

Ārste arī skaidroja - tad, ja vakcinācijas aptvere valstī būtu augsta un stacionāros nāktos ārstēt tikai potētos, slimnīcas tiktu galā, spējot saglabāt arī pārējās medicīniskās palīdzības sniegšanu, taču patlaban aizvien lielākā daļa pacientu ir nepotēti.

Savukārt ģimenes ārsts un Imunizācijas valsts padomes loceklis Ainis Dzalbs raidījumā skaidroja, ka visbiežāk ar Covid-19 sasirgušie vakcinētie bijuši ciešā saskarsmē, piemēram, ar Covid-19 saslimušu ģimenes locekli.