Pavļuts: Saslimstība ir mazinājusies un slimnīcas ir izdevies atslogot

© lsm.lv / Ekrānuzņēmums

Pirmdien, 15. novembrī, beidzoties mājsēdei un valstī ieviestajiem stingrajiem ierobežojumiem Covid-19 augstās izplatības dēļ, veselības ministrs Daniels Pavļuts ("Attīstībai/Par!") intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" vērtēja, ka tā devusi rezultātu, – saslimstība ir mazinājusies un slimnīcas ir izdevies atslogot, ziņo LTV Ziņu dienests.

Ministrs skaidroja, ka mājsēdes laikā cilvēki par vairāk nekā 40% mazināja savstarpējos kontaktus un tas ir devis rezultātus, jo Latvija vairs nav pirmajās vietās saslimstības ziņā un mūsu augstāko punktu pārsniegušas citas valstis. Arī saslimstības 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju patlaban ir būtiski zemāks nekā tad, kad valdība lēma par stingrajiem ierobežojumiem.

Tāpat ar mājsēdi izdevies uzlabot situāciju slimnīcās, taču vienlaikus ministrs to vērtēja kā grūtu un nopietnu, norādot, ka tā tas būs vēl kādu laiku. Tomēr hospitalizēto skaits ir zemāks nekā augstākajā punktā, līdz ar to slimnīcas ar grūtībām, taču tiek galā.

Tikmēr, vaicāts par valdības nākotnes plāniem stingrāku vai vieglāku ierobežojumu virzienā, Pavļuts uzsvēra, ka viss ir cilvēku rokās, un pieļāva, ka, prātīgi rīkojoties, šie varētu būt arī pēdējie stingrie ierobežojumi. Vienlaikus, ja cilvēki svētkos daudz pulcēsies un Covid-19 saslimstības līkne "parausies uz augšu", tad var nākties pastiprināt ierobežojumus.

Ja mēs būsim prātīgi, nopietnus papildierobežojumus, visticamāk, ieviest nevajadzēs," sacīja Pavļuts.

Veselība

“Barojošs uzturs ir veselīga dzīvesveida pamats. Papildus svara zaudēšanai un uzturēšanai, sabalansēts uzturs ir ļoti svarīgs sievietes un vīrieša vispārējai veselībai. Laba pārtika nodrošina vitamīnus, minerālvielas un uzturvielas, kas ir svarīgas augšanai, labklājībai un attīstībai,” raksta healthline.com.

Svarīgākais