Der zināt! Garšvielas, kas samazina vēža risku

© Teiksma Briede/F64

Krievijas uztura speciāliste Tatjana Dika mudina cilvēkus savā uzturā iekļaut kanēli, kurkumu, timiānu, salviju un oregano. Par to ziņo RIA Novosti.

Viņa teica, ka šīs garšvielas ir bagātas ar antioksidantiem, kuriem ir pretvēža un brīvo radikāļu apkarošanas īpašības.

Turklāt kanēlis pazemina cukura līmeni asinīs, samazina sirds slimību risku, un kurkuma uzlabo smadzeņu darbību un palīdz zaudēt svaru, viņa teica.

Dika piebilda, ka timiāns ir labs pret saaukstēšanos, salvija palīdz pret gremošanas traucējumiem, bet oregano labvēlīgi ietekmē kuņģa-zarnu traktu.

Veselība

Tiek prognozēts, ka aptaukošanās rādītāji strauji pieaugs un līdz 2050. gadam viens no sešiem bērniem un pusaudžiem visā pasaulē būs ar lieko svaru, liecina jauns pētījums. Taču, tā kā nākamajos piecos gados tiek prognozēts ievērojams pieaugums, pētnieki uzsver, ka nepieciešama steidzama rīcība jau tagad, lai mazinātu samilztošo sabiedrības veselības krīzi, vēsta “Science Daily”.

Svarīgākais