Der zināt! Garšvielas, kas samazina vēža risku

© Teiksma Briede/F64

Krievijas uztura speciāliste Tatjana Dika mudina cilvēkus savā uzturā iekļaut kanēli, kurkumu, timiānu, salviju un oregano. Par to ziņo RIA Novosti.

Viņa teica, ka šīs garšvielas ir bagātas ar antioksidantiem, kuriem ir pretvēža un brīvo radikāļu apkarošanas īpašības.

Turklāt kanēlis pazemina cukura līmeni asinīs, samazina sirds slimību risku, un kurkuma uzlabo smadzeņu darbību un palīdz zaudēt svaru, viņa teica.

Dika piebilda, ka timiāns ir labs pret saaukstēšanos, salvija palīdz pret gremošanas traucējumiem, bet oregano labvēlīgi ietekmē kuņģa-zarnu traktu.

Veselība

Skrīningu veikšana, veselīgs dzīvesveids un savlaicīga medikamentu lietošana – ja ievērotu šos nosacījumus, Latvijā būtiski samazinātos mirstība. Patlaban pēc Eiropas Savienības rādītājiem novēršamās mirstības ziņā mūsu valsts atrodas pēdējā vietā Eiropā – bēdīgo statistiku TV24 raidījumā “Ārsts atbild” atklāj RSU profesors, kardiologs, Skrides Sirds klīnikas vadītājs Andris Skride.

Svarīgākais