Der zināt! Garšvielas, kas samazina vēža risku

© Teiksma Briede/F64

Krievijas uztura speciāliste Tatjana Dika mudina cilvēkus savā uzturā iekļaut kanēli, kurkumu, timiānu, salviju un oregano. Par to ziņo RIA Novosti.

Viņa teica, ka šīs garšvielas ir bagātas ar antioksidantiem, kuriem ir pretvēža un brīvo radikāļu apkarošanas īpašības.

Turklāt kanēlis pazemina cukura līmeni asinīs, samazina sirds slimību risku, un kurkuma uzlabo smadzeņu darbību un palīdz zaudēt svaru, viņa teica.

Dika piebilda, ka timiāns ir labs pret saaukstēšanos, salvija palīdz pret gremošanas traucējumiem, bet oregano labvēlīgi ietekmē kuņģa-zarnu traktu.

Veselība

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.