Rīgas Austrumu slimnīca un Daugavpils reģionalā slimnīca atceļ plānveida operācijas

© Kaspars Krafts/F64

Daugavpils reģionālā slimnīca un Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca jau ir izsludinājušas ārkārtas stāvokli. Tas nozīmē, ka pacienti, kam šonedēļ paredzētas plānveida operācijas, saņēmuši ziņu par to atlikšanu uz nezināmu laiku, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Ārsti uzsver, ka šobrīd stacionētie 194 pacienti iezīmē nākamā vīrusa viļņa sākumu.

"Kārtējais krīzes punkts vismaz RAKUS ir sasniegts, un šodien operatīvās vadības grupā mēs pieņēmām lēmumu par ārkārtas situācijas izsludināšanu slimnīcā. Šaurais kakls ir mediķi un intensīvās terapijas māsas, mums ir jāizlemj, kurā virzienā novirzām šo resursu. Un mēs esam spiesti pārtraukt plānveida ķirurģiskās operācijas jeb atlikt uz laiku," skaidroja slimnīcas vadītājs.

Ja nekas nemainīsies, Austrumu slimnīca būs spiesta ierobežot pakalpojumus arī tālāk.

Austrumu slimnīcā gan uzsvēra, ka arī ārkārtas stāvoklī netiks atliktas dzīvību glābjošas operācijas. Taču nereti robeža starp operāciju, kas ir neatliekama, un tādu, kas ir ilgi gaidīta un tikpat nepieciešama, ir ļoti trausla.

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.