Kādi ir bīstamākie produkti imunitātei?

© PantherMedia/Scanpix/LETA

Ikdienas uzturā pārmērīgi lietojot alkoholu, cukuru un sāli, imunitāte var kļūt vājaka, sacīja Krievijas ārste un uztura speciāliste Natālija Sičova, vēsta izdevums "Doktor Piter".

" Liels cukura daudzums iznīcina organisma aizsardzības mehānismus un mūsu zarnu mikrofloru. Es teiktu, ka "svešķermeņi" iekļūst asinsritē, un imūnsistēma uz tiem reaģē, ” saka Sičova.

Viņa saka, ka cukura negatīvā ietekme tas var izraisīt daudzu slimību attīstību.

Savukārt alkoholiskie dzērieni kavē cinka un C vitamīna uzsūkšanos organismā, bet sāls izraisa iekaisuma procesus un maina zarnu mikrobiotas sastāvu.

Veselība

Veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) sadarbībā ar Latvijas Optometristu un optiķu asociāciju vienojies mēneša laikā rast juridisku risinājumu optometrijas salonu darbības nepārtrauktībai, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).