Kādi ir bīstamākie produkti imunitātei?

© PantherMedia/Scanpix/LETA

Ikdienas uzturā pārmērīgi lietojot alkoholu, cukuru un sāli, imunitāte var kļūt vājaka, sacīja Krievijas ārste un uztura speciāliste Natālija Sičova, vēsta izdevums "Doktor Piter".

" Liels cukura daudzums iznīcina organisma aizsardzības mehānismus un mūsu zarnu mikrofloru. Es teiktu, ka "svešķermeņi" iekļūst asinsritē, un imūnsistēma uz tiem reaģē, ” saka Sičova.

Viņa saka, ka cukura negatīvā ietekme tas var izraisīt daudzu slimību attīstību.

Savukārt alkoholiskie dzērieni kavē cinka un C vitamīna uzsūkšanos organismā, bet sāls izraisa iekaisuma procesus un maina zarnu mikrobiotas sastāvu.

Veselība

Sākot ar 2025. gada augustu, Latvijā valsts apmaksāta cilvēka papilomas vīrusa (CPV) vakcinācija tiks paplašināta. Turpmāk tā būs pieejama arī jauniešiem vecumā no 18 līdz 25 gadiem, papildinot līdzšinējo vakcināciju bērniem no 12 līdz 17 gadu vecumam. Tas ir nozīmīgs solis mūsu bērnu un jauniešu aizsardzībā pret vairākiem audzējiem, ko izraisa CPV.

Svarīgākais