Kādi ir bīstamākie produkti imunitātei?

© PantherMedia/Scanpix/LETA

Ikdienas uzturā pārmērīgi lietojot alkoholu, cukuru un sāli, imunitāte var kļūt vājaka, sacīja Krievijas ārste un uztura speciāliste Natālija Sičova, vēsta izdevums "Doktor Piter".

" Liels cukura daudzums iznīcina organisma aizsardzības mehānismus un mūsu zarnu mikrofloru. Es teiktu, ka "svešķermeņi" iekļūst asinsritē, un imūnsistēma uz tiem reaģē, ” saka Sičova.

Viņa saka, ka cukura negatīvā ietekme tas var izraisīt daudzu slimību attīstību.

Savukārt alkoholiskie dzērieni kavē cinka un C vitamīna uzsūkšanos organismā, bet sāls izraisa iekaisuma procesus un maina zarnu mikrobiotas sastāvu.

Veselība

Līdz ar Veselības ministrijas (VM) ieviesto zāļu uzcenojuma reformu cenas ir samazinājušās 3130 recepšu zālēm, savukārt palielinājums cenā novērojams 618 zālēm, šodien Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē informēja Zāļu valsts aģentūras (ZVA) pārstāvji un VM Farmācijas departamenta direktore Inese Kaupere.

Svarīgākais